Ημερίδα νέων αγροτών στα Παπαδιάνικα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νέοι αγρότες, επιστημονική υποστήριξη και κοινή γεωργική πολιτική» διοργανώνουν η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας, με τον...
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Νέοι αγρότες, επιστημονική υποστήριξη και κοινή γεωργική πολιτική» διοργανώνουν η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας, με τον Δ. Μονεμβάσιας, τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς και το ΤΕΙ Πειραιά, στις 11 το πρωί της Κυριακής 23/10 στο πρώην δημαρχείο στα Παπαδιάνικα.
Την αυλαία των εισηγήσεων θα ανοίξει ο κ. Δ. Πυρομάλη, που θα μιλήσει για το «Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας», ενώ θα ακολουθήσει η κ. Σ. Ευθυμιάδου που θα πραγματευτεί το θέμα «Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας».
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Δ. Φίνο και Μ. Γκούλτα θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τη «Διαχείριση αγροτικής γης με την χρήση τεχνολογιών GIS» και βέβαια για την «Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020».
Ο γγ της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος δήλωσε, ότι η ΠΕΝΑ είναι πολύ ικανοποιημένη με τις 23 εκδηλώσεις που έγιναν από Ενώσεις Νέων Αγροτών σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, εν μέσω έντασης αγροτικών εργασιών και λαμβάνοντας υπ όψη, ότι τα μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών είναι επαγγελματίες αγρότες και εθελοντές συνδικαλιστές, και όχι το ανάστροφο.
Σημείωσε δε, ότι ιδιαίτερη δραστηριοποίηση θα προκαλέσει η ανακοίνωση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, που έγινε στις 12/10 και συζητείται στις 20/10/2011 στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Γεώργιος Αλεξανδράκος σημείωσε, ότι θεωρεί ως πολύ θετική την προσπάθεια δημιουργίας του προγράμματος «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών» από την γενική γραμματεία Νέας Γενιάς, καθώς και την προσπάθεια να έρθουν σε επαφή οι επιστήμονες με τους ανθρώπους της παραγωγής και ευχαρίστησε θερμά το ΤΕΙ Πειραιά που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Γεώργιο Αλεξανδράκο, στο τηλέφωνο 6936638641.