Την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ αναλαμβάνει η περιφέρεια

Το δρόμο για την οριστική αποκατάσταση εβδομήντα ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου άνοιξε ο γενικός γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης με τη...
Παρασκευή, 14 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ αναλαμβάνει η περιφέρεια

Το δρόμο για την οριστική αποκατάσταση εβδομήντα ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου άνοιξε ο γενικός γραμματέας κ. Φώτης Χατζημιχάλης με τη δημοσίευση της πρόσκλησης «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Πελοποννήσου».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.605.000 ευρώ.
Με την πρόσκληση καλούνται οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης  για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην περιοχή τους.
Με αυτόν τον τρόπο η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευελπιστεί να αποκατασταθούν περιβαλλοντικά 70 περίπου ανενεργοί ΧΑΔΑ και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του ΠΕΣΔΑ, να δρομολογηθεί η αποκατάσταση και εκείνων που είναι ακόμη ενεργοί.
Ο κ. Χατζημιχάλης τόνισε σε δηλώσεις του ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και με την ευθύνη της περιφέρειας, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η διαδικασία εκπόνησης μελετών για τους υπόλοιπους  που είναι ακόμη σε λειτουργία.