Επιστημονική ημερίδα στη Νεάπολη

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου στη Νεάπολη, ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Γεωλογική...
Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστημονική ημερίδα στη Νεάπολη

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου στη Νεάπολη, ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Γεωλογική Κληρονομιά του Δήμου Βοιών».
Την ημερίδα η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Limira Mare» διοργανώνει ο Δήμος Βοιών στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Θα συμμετάσχουν δε επιστήμονες από φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού που έχουν ασχοληθεί με διάφορες πτυχές της γεωλογικής κληρονομιάς της  ευρύτερης περιοχής των Βατίκων.
Η έναρξη θα γίνει στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς από τον οικοδεσπότη δήμαρχο κ. Ιω.Κουσούλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, καθηγητή κ. Α. Αλεξόπουλο.
Για την «Γεωμυθολογία και γεωπεριβαλλοντική εξέλιξη της Λακωνίας την εποχή του ανθρώπου» θα μιλήσει  αμέσως μετά ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Μαριολάκος.
Στο « βαθύ ταξίδι των πετρωμάτων της περιοχής των Βατίκων» θα αναφερθεί ο καθηγητής κ. Χρήστος Καταγάς ενώ ο επόμενος εισηγητής, από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδος, θα «ξεναγήσει» το κοινό στο «Σπήλαιο Καστανέας».
«Μεγάλα τσουνάμι στη Νότια Πελοπόννησο κατά τους ιστορικούς χρόνους: νέα γεωεπιστημονικά δεδομένα» είναι το επόμενο θέμα της ημερίδας το οποίο θα αναπτύξουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Κολωνίας κ.κ A. Voett και Κ. Νταγερεντζής.
Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Nottingham κ.κ John Henderson και Χρυσάνθη Γάλλου καθώς και ο κ. Ηλίας Σπονδύλης από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων θα μιλήσουν για τον «βυθισμένο προϊστορικό οικισμό στο Παυλοπέτρι».
Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα οι εισηγήσεις θα συνεχιστούν με «Το απολιθωμένο δάσος Λέσβου» από τον δρ Ν. Ζούρο και «Το απολιθωμένο δάσος του Δήμου Βοιών: νέα δεδομένα-νέες ερμηνείες» από τους επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών κ.κ Σακελλαρίου και Λυκούση και τον καθηγητή του τμήματος γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ι. Φουντούλη.
Τα «ιζηματολογικά και παλαιοντολογικά δεδομένα για το απολιθωμένο δάσος Αγίας Μαρίνας Βοιών» θα αναλύσουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ G. Kowalzyk, R. Brauer (Πανεπιστήμιο Βερολίνου), Α.Αλεξόπουλος (Αθηνών) και η δρ. Ε. Μωραΐτη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Η όλη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος