Οριστική λύση για τα απορρίμματα Πελοποννήσου

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται να πραγματοποιεί τη δέσμευσή του για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ....
Σάββατο, 29 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οριστική λύση για τα απορρίμματα Πελοποννήσου

Με γρήγορους ρυθμούς φαίνεται να πραγματοποιεί τη δέσμευσή του για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης.
Προς υλοποίηση των δεσμεύσεών του συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη 27/5 με τους δημάρχους των πρωτευουσών των νομών της περιφέρειας, για να τους ανακοινώσει την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης».
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος θα διατεθούν είκοσι τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των πρωτευουσών των νομών και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και η πόλη μας μεταξύ της Τρίπολης, του Άργους, του Ναυπλίου, της Καλαμάτας και της Κορίνθου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα συμμετείχαν οι δήμαρχοι κ.κ Αλ. Κοτσιάνης, Παν. Αναγνωσταράς, Παν. Νίκας, Αλ. Πνευματικός και Χρ. Πατσιλίβας, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Άργους, καθώς  και στελέχη της διαχειριστικής αρχής.
Ο σχεδιασμός της αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων σε αστικές περιοχές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:
- Η δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων (δημοτικοί χώροι στάθμευσης, χώροι αναψυχής, ανάδειξη και προστασία αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων κά).
- Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής (δίκτυα αποχετευτικά και ύδρευσης, διαχείριση στην πηγή απορριμμάτων κά).
- Η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας (ενεργειακή αποδοτικότητα δημοτικών κτιρίων και ήπιες μορφές ενέργειας).
- Η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας (χρήση νέων τεχνολογιών).
- Η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος (αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, ανακαίνιση κτηρίων και δράσεις για πρόληψη κινδύνων).
- Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας.
- Η προώθηση αποδοτικών και προσιτών συστημάτων αστικής μεταφοράς (ποδηλατόδρομοι, αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων).
Στο περιθώριο της συνέντευξης του για τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης των δήμων της Περιφέρειας, ο κ. Χατζημιχάλης τόνισε στους δημοσιογράφους ότι η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου προχωράει κανονικά.
Η διαδικασία τοποθέτησης των δεματοποιητών συνεχίζεται, ενώ έχει ξεκινήσει και η αποκατάσταση των εβδομήντα ένα ΧΑΔΑ, ενώ υπολείπονται άλλοι εβδομήντα εννέα οι οποίοι και θα αποκατασταθούν.
«Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, ώστε σταδιακά να πάμε και σε οριστικές λύσεις», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος