Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Λακωνία γιορτάζει μαζί με όλο τον κόσμο
Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Λακωνίας οργανώνει κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της οικολογίας και του πλανήτη με σύνθημα «Πάνω απ’ όλα το Περιβάλλον».
Στη διοργάνωση μετέχουν επίσης η ΤΕΔΚ Λακωνίας, ο Δήμος Σπαρτιατών, η εταιρεία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.» και η CSER-ECΟ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν σήμερα έχει ως εξής:
- Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, θα δημιουργηθεί μια μεγάλη παρουσίαση που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ενότητες: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η ιστορία του θεσμού - Τα «Αγριολούλουδα της Λακωνίας» από την εξαιρετική δουλειά του Μουσείου Γουλανδρή - Πρακτική παρουσίαση των 10 βημάτων που βάζουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη - Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Λιάτση εμπνευσμένη από το Περιβάλλον.
- Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, παράλληλα με τις εκθεσιακές παρουσιάσεις, θα γίνει στην κεντρική πλατεία Σπάρτης προβολή του ντοκιμαντέρ του Συνδέσμου «Ελευσίνα - Πρωταθλήτρια στην Ανακύκλωση», στο οποίο αποτυπώνεται το παράδειγμα της Ελευσίνας ή πως μια πόλη με τεράστια οικολογική επιβάρυνση έχει ξεχωρίσει με την άσκηση ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής. Αμέσως μετά θα προβληθούν βίντεο και προωθητικές καμπάνιες με περιβαλλοντικό/οικολογικό μήνυμα.
- Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ θα γίνει προβολή βίντεο με παιδιά της Λακωνίας να δίνουν το δικό τους μήνυμα για το Περιβάλλον. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί στις 9.30΄ με συναυλία του τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει κληθεί να τραγουδήσει το «Πάνω απ’ όλα… το Περιβάλλον».
Παράλληλα μέχρι το Σάββατο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας, θα γίνεται ολοήμερη ενημέρωση του κοινού και διανομή εντύπου υλικού από το προσωπικό του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ας αποτελέσει για όλους μας αφορμή για μια νέα σχέση με το τόπο μας και το περιβάλλον!
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος