Εθελοντική δράση στον Ταΰγετο

Το «παρών» δήλωσε στα φετινά θερινά προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και Δασοπυροπροστασίας -που για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνει η WWF Ελλάς-...
Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθελοντική δράση στον Ταΰγετο

Το «παρών» δήλωσε στα φετινά θερινά προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και Δασοπυροπροστασίας -που για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνει η WWF Ελλάς- και ο Ταΰγετος.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην ανατολική περιοχή του Ταϋγέτου, του ψηλότερου και πλουσιότερου σε ενδημικά φυτικά είδη ορεινού όγκου της Πελοποννήσου με έδρα την κοινότητα της Αναβρυτής, από την 1η έως τις 29 Αυγούστου, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης.
Οι εργασίες  αφορούν στη συντήρηση των πεζοπορικών μονοπατιών καθώς και στη στελέχωση των προφυλακίων της περιοχής, ενώ το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο περιόδους δράσεων. Συγκεκριμένα, η πρώτη εκτείνεται από την 1η έως τις 14 Αυγούστου και η δεύτερη από τις 16-29 του μήνα.
Ο αριθμός των εθελοντών, οι οποίοι θα διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Βρυσεατών και Φίλων Αναβρυτής «Η Φανερωμένη» (παλαιό σχολείο Αναβρυτής), θα ανέρχονται σε δεκαπέντε τον αριθμό ανά περίοδο (13 εθελοντές και 2 ομαδάρχες).
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή.
Τα προγράμματα εθελοντικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης εντάσσονται στο πρόγραμμα «Το Μέλλον των Δασών» που εκπονείται από το WWF Ελλάς και συγχρηματοδοτείται από τα κοινωφελή ιδρύματα ΙΣ Λάτση, ΑΓ Λεβέντη και Μποδοσάκη, καθώς και από τις εισφορές των υποστηρικτών της οργάνωσης.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως την Κυριακή 20 Ιουνίου στο 210-3314893 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.., ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Τζένη Λαζάρου, συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF Ελλάς, στο ανωτέρω τηλέφωνο και την ιστοσελίδα.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος