ΥΠΕΚΑ: «Πόλεμος» κατά των επικίνδυνων αποβλήτων

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει να αναζητά χώρους υποδοχής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ παράλληλα θα αρχίσει διαβούλευση με τους παραγωγούς και...
Παρασκευή, 11 Ιούνιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει ξεκινήσει να αναζητά χώρους υποδοχής επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ παράλληλα θα αρχίσει διαβούλευση με τους παραγωγούς και κατόχους, έτσι ώστε μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα να έχουν βρεθεί οι συγκεκριμένες περιοχές.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη μιλώντας στη Βουλή, τόνισε ότι εάν εντός του εξαμήνου δεν έχουν αρχίσει να υλοποιούνται βιώσιμες λύσεις, τότε το ΥΠΕΚΑ θα επιλέξει τους αντίστοιχους χώρους με βάσει τη νομοθεσία περί αποβλήτων.
Το θέμα με την διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος εντόπισαν στα σύνορα παράνομο κύκλωμα διακίνησης, πραγματοποιώντας σε διάστημα ενός μήνα, 380 ελέγχους στους σταθμούς του Προμαχώνα και της Εξοχής.
Για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου έχει επιστρατευτεί και το ΣΔΟΕ.
Επίσης, οι υπηρεσίες του υπουργείου εδώ και ένα χρόνο, έχουν εντοπίσει παράνομο κύκλωμα με επικίνδυνα απόβλητα που αναμιγνύονται με λιπάσματα, αλλά ακόμη η υπόθεση διερευνάται, ενώ περίπου 600,000 τόνοι έχουν εξαφανιστεί.
                                                                                                                               Πηγή: econews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος