Ενισχύεται η διαχείριση των απορριμμάτων

Χρηματοδότηση 1,5 εκ. από το ΕΠΠΕΡΑΑ
Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενισχύεται η διαχείριση των απορριμμάτων

Ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί στην περιφέρεια για τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Η πρόταση έγινε από το γενικό γραμματέα περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη, ενώ η εκχώρηση του εν λόγω ποσού αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ υπό την προεδρία της υπουργού κ. Τίνας Μπιρμπίλη. Στη σύσκεψη, που είχε ως αντικείμενο τον προσδιορισμό των αναγκών των περιφερειών σε έργα περιβάλλοντος τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΠΠΕΡΑΑ, συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών, στελέχη του υπουργείου και της Διαχειριστικής Αρχής.
Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Χατζημιχάλη, το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την ενίσχυση της ανακύκλωσης με την αγορά απορριμματοφόρων και κάδων για ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ από πόρους του ΕΠΠΕΡΑΑ θα προχωρήσει και η αποκατάσταση των ενεργών ΧΑΔΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που θα εφαρμοστεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία γνωμοδότησης των αρμοδίων φορέων και έγκρισης από τα συναρμόδια υπουργεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε κατά την παραμονή του στην Καλαμάτα την περασμένη Δευτέρα 13/9, ότι η περιφέρεια προχωρά στην άμεση αποκατάσταση 71 ανενεργών χωματερών, έχοντας ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για τις 4 σχετικές εργολαβίες με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τόνισε δε, ότι οι υπόλοιπες 79 που είναι ακόμα ενεργές, θα αποκαθίστανται σταδιακά όταν θα εφαρμόζεται η μεταβατική λύση του δεματοποιητή στις περιοχές που αυτές καλύπτουν.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti