Έληξε η προθεσμία για τις παράνομες χωματερές

Έληξε χθες το πέμπτο κατά σειρά τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών στη χώρα μας, η...
Τετάρτη, 29 Δεκέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έληξε η προθεσμία για τις παράνομες χωματερές

Έληξε χθες το πέμπτο κατά σειρά τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών στη χώρα μας, η οποία απειλείται με “τσουχτερά” πρόστιμα, καθώς, για κάθε χωματερή που συνεχίζει να λειτουργεί παράνομα, η Ελλάδα θα επιβαρύνεται ημερησίως με το ποσό των 30.000 ευρώ, δηλαδή 2,7 δις ετησίως.
 
Από τους επτακόσιους πενήντα συνολικά Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, σε λειτουργία βρίσκονται ακόμη οι διακόσιοι πενήντα, το κλείσιμο των οποίων θα δρομολογηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2011.
 
Στόχος είναι ενενήντα έξι χωματερές να παύσουν μέχρι το τέλος του μήνα, δεκαοκτώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 και εξήντα τρείς έως το τέλος Ιουνίου.
 
Όσον αφορά στην Πελοπόννησο, υπενθυμίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Φώτης Χατζημιχάλης υπέγραψε απόφαση για οριστικό «λουκέτο» εννέα ενεργών ΧΑΔΑ στους νομούς Αργολίδας και Μεσσηνίας και άλλων επτά στο νομό μας.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος