Λακωνική επιχειρηματικότητα στο θέμα των σκουπιδιών

Ιδρύθηκε και παρουσιάζεται η λαϊκή εταιρεία διαχείρισης Ευδοκίμησε εν τέλει, χάρη στη λακωνική επιχειρηματικότητα, η ίδρυση πολυμετοχικής εταιρείας λαϊκής βάσης...
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ιδρύθηκε και παρουσιάζεται η λαϊκή εταιρεία διαχείρισης
Ευδοκίμησε εν τέλει, χάρη στη λακωνική επιχειρηματικότητα, η ίδρυση πολυμετοχικής εταιρείας λαϊκής βάσης για τη διαχείριση -και όχι μόνο- των απορριμμάτων, που προτάθηκε από τον συμπολίτη μας Σταύρο Αργυρόπουλο.

Η μορφή και η λειτουργία της εταιρείας, η μέθοδος και ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Λακωνίας και όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το θέμα παρουσιάζονται σήμερα στις 9.15΄ το βράδυ στο ξενοδοχείο Sparta Inn.

Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας αποτελούν 30 επιφανείς επιχειρηματίες της Λακωνίας, με την προοπτική η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να πραγματοποιηθεί από προνομιούχες μετοχές σε παλλακωνική βάση, ώστε τα οφέλη του εγχειρήματος να είναι καρπός των ιδίων των ανθρώπων που παράγουν τα απορρίμματα-προϊόν.

Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας, καθορίζοντας τις συνέπειες αλλά και τον σκοπό της εταιρείας, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Οι συνέπειες του εγχειρήματος συνοψίζονται στα ακόλουθα μέρη:
1) Κοινωνικές: η συμμετοχή αφορά άμεσα το ίδιο το άτομο, νιώθοντας ότι η πολύ-συμμετοχικότητα τον ωφελεί άμεσα με ανταποδοτικά τέλη και έλεγχο της κατάστασης.
2) Περιβαλλοντικές: πραγματική περιβαλλοντική, σε καθημερινή βάση, συνείδηση του όγκου και της διαχείρισης των απορριμμάτων του.
3) Λαϊκής συμμετοχής με πραγματικό κίνητρο: συμμετοχή στο προϊόν που όλοι μας παράγουμε, καθημερινά και για όσο ζούμε σε κοινωνίες.
4) Εθνικές: Το εγχείρημα θα μπορούσε να είναι μέρος ενός εθνικού σχεδιασμού, όσον αφορά στην μέθοδο και στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Τα χρήματα θα μείνουν επιτέλους στην Ελλάδα, υπολογιζόμενα με πολύ μέτριους υπολογισμούς σε 300-500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η Παλλακωνική Πολυμετοχική Εταιρεία έχει ως σκοπό τη διαχείριση των απορριμμάτων που όλοι μας παράγουμε, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο, την παραγωγή θερμότητας και λιπάσματος και τέλος, την πώληση των ανακυκλώσιμων πλήρως διαχωρισμένων στην πηγή απορριμμάτων μας.

Η Λαϊκή Πολυμετοχική Εταιρεία που όλοι πρέπει να στηρίξουμε, θα διαχειρισθεί τα απορρίμματα μας με τον πλέον οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και τέλος κερδοφόρο τρόπο για όλους μας.
Εταιρεία Λαϊκής Πολυμετοχικής Βάσης σημαίνει ότι όλοι μας, είμαστε συμμέτοχοι στο τελικό αποτέλεσμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας, με κέρδος για το περιβάλλον που ζούμε και επί τέλους και στο μηνιαίο οικονομικό εισόδημα μας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti