Επίδειξη οικιακής κηποτεχνίας στον κήπο του Μουσείου Σπάρτης

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου

Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2023 15:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίδειξη οικιακής κηποτεχνίας στον κήπο του Μουσείου Σπάρτης

Επίδειξη οικιακής κηποτεχνίας διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. 

Την προσεχή Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο MSc γεωπόνος, Ιωάννης Αλεξόπουλος, θα παρουσιάσει στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, βασικές αρχές οικιακής κηποτεχνίας, όπως μεταφυτεύσεις φυτών, επιλογή υποστρώματος σε γλάστρες, βασικές αρχές λίπανσης φυτών και ανθών, βασικές αρχές βιολογικής φυτοπροστασίας, καθώς και βασικές αρχές συντήρησης κήπου.
Επιπλέον, θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φυτεμένων μπαλκονιών και ταρατσών, καθώς και το περιβαλλοντικό «αποτύπωμα» ενός χώρου με οργανωμένη φύτευση ψυχαγωγίας. 

Τέλος, θα γίνει μια πρώτη γνωριμία του κοινού με τη λαχανοκομία και ιδιαίτερη παρουσίαση σύγχρονων μορφών εξειδικευμένων προϊόντων γαστρονομίας όπως φύτρες και βρώσιμα λουλούδια, ενώ το κοινό θα έχει χρόνο να θέσει τις απορίες του στον γεωπόνο.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 27 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti