Διάσωση και περίθαλψη ροδοπελεκάνου από την «Τουλίπα Γουλιμή»

Tzakas

Βρέθηκε στην Ελαία Μονεμβασίας

Πέμπτη, 21 Οκτώβριος 2021 12:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διάσωση και περίθαλψη ροδοπελεκάνου από την «Τουλίπα Γουλιμή»

Στη διάσωση και περίθαλψη ενός ροδοπελεκάνου, που εντοπίστηκε στην περιοχή της Ελαίας Δ. Μονεμβασίας, προχώρησε την Τρίτη 12/10 ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή».

Όπως επισημαίνουν τα μέλη του συλλόγου, «κατά τη διάρκεια της δράσης μας διάσωσης – περίθαλψης και αποστολής στην ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής) άγριων πτηνών, πολλές φορές μας περιμένουν εκπλήξεις με σπάνια (τουλάχιστον ως πρός την θέαση) για τον τόπο πουλιά, τα οποία μαρτυρούν την πλούσια ορνιθοπανίδα του τόπου και πως ο τόπος αποτελεί έναν σημαντικό μεταναστευτικό διάδρομο για τα αποδημητικά πουλιά.

Μετά το όρνιο, τον μαυρόγυπα, τον ασπροπάρη, τους φιδαετούς, τον σφηκιάρη και άλλα, αυτή τη φορά η έκπληξη ήταν ένας νεαρός ροδοπελεκάνος, που παρά το νεαρό της ηλικίας του εντυπωσίαζε με το επιβλητικό του μέγεθος.»

Όπως επισημαίνει η «Τουλίπα Γουλιμή», «ο Argιe (Αργύρης ονομάστηκε) μας ήλθε από την Ελιά τραυματισμένος σε μια σκεπή από όπου απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων.

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων, τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Μονεμβασίας και τη Σοφία Σαμαρά που μας ειδοποίησαν και η ομάδα μας Διάσωσης  παρέλαβε το πουλί από την Ελιά.

Στον Αργύρη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λόγω του μεγάλου του όγκου που καθιστούσαν αδύνατη την μεταφορά του με λεωφορείο, σήμερα  καταφέραμε  με φροντίδα των μελών του Συλλόγου μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ με την οποία συνεργαζόμαστε, όπου και έφθασε ασφαλής.

Θα μας λείψει η παρουσία ενός μεγάλου, φιλικού και συνεργάσιμου πτηνού», καταλήγει ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών