Λάστιχα, μπουκάλια έως και... κάδο «έκρυβε» ο βυθός στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Τι ανασύρθηκε από το λιμάνι στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2020

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 17:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λάστιχα, μπουκάλια έως και... κάδο «έκρυβε» ο βυθός στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «30 χρόνια Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2020 στην Ελλάδα», της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία του Γραφείου Προστασίας Θαλάσσιος Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου, πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός του λιμένα Γυθείου.

Ο εν λόγω καθαρισμός έλαβε χώρα την Πέμπτη 8/10, ενώ συμμετείχαν πέραν των στελεχών του Λιμεναρχείου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παραρτήματος Λακωνίας και επαγγελματίες αυτοδύτες.

Ο καθαρισμός, εκτός από τον πρακτικό χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων, είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και απτότερο σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στο θέμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Από το λιμάνι του Γυθείου, ανασύρθηκαν και καταγράφηκαν απορρίμματα διαφορετικού είδους, όπως λάστιχα αυτοκινήτων, σχοινιά, πυροσβεστήρες, γυάλινα μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, κάδος ανακύκλωσης και άλλα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κάδους απορριμμάτων για την αποκομιδή τους από τα οχήματα καθαριότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος