Υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού στο Γύθειο

Στο πλαίσιο της δράσης «30 χρόνια Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2020 στην Ελλάδα»

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2020 12:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού στο Γύθειο

Για 30η συνεχόμενη χρονιά, η HELMEPA (Ναυτιλιακό Επιμορφωτικό Κέντρο για Πρόληψη της Ρύπανσης, Ασφάλεια στη Θάλασσα και Περιβαλλοντική Ενημέρωση) συντονίζει και φέτος την πρωτοβουλία «30 χρόνια Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2020 στην Ελλάδα». Η δράση αποτελεί την παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας από την 19η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Οκτωβρίου με τον καθαρισμό, μεταξύ άλλων, μίας παραλίας, ενός λιμένα, ενός τμήματος βυθού ή οποιασδήποτε γενικά παραθαλάσσιας τοποθεσίας, η οποία μπορεί να είναι επιβαρυμένη με απορρίμματα και σκουπίδια.

Στο πλαίσιο αυτό, το Λιμεναρχείο Γυθείου αναλαμβάνει πρωτοβουλία υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένος Γυθείου, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 8/10 και ώρα 10:00 πμ.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό σας ρόλο κατά το παρελθόν, καλείσθε να συμμετάσχετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και να συνδράμετε στην παραπάνω εθελοντική προσπάθεια την Υπηρεσία μας», αναφέρει ο  Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ Παναγιώτης Γιαννουράκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος