Λαμβάνει μέτρα και κρούει «καμπανάκι» η ΔΕΥΑ Σπάρτης

Για την προστασία των υδάτινων πόρων πόσιμου νερού

Πέμπτη, 09 Ιανουάριος 2020 14:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμβάνει μέτρα και κρούει «καμπανάκι» η ΔΕΥΑ Σπάρτης

«Το νερό, σαν κοινωνικό αγαθό, πρέπει να προσφερθεί ποιοτικά και ποσοτικά. Προϋπόθεση αυτού του στόχου, είναι η προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρουν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης (ΔΕΥΑΣ) κ. Θεμιστοκλής Πατσιλίβας και ο διευθυντής κ. Ηλίας Τρακάκης.

Οι ίδιοι προσθέτουν: «Δυστυχώς, η ελαστική συνείδηση των ανθρώπων, θέτει σε κίνδυνο ανισορροπίας το περιβάλλον, αφού τα μολυσματικά φορτία νερού, αέρος και εδάφους, φτάνουν σε μεγέθη, που καταντούν το νερό ανεπαρκή και επικίνδυνο, σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Η ΔΕΥΑΣ, σαν διαχειριστής του πόσιμου νερού και των οικιακών λυμάτων του Δήμου Σπάρτης, λαμβάνει προληπτικά και όποτε χρειαστεί, θεραπευτικά μέτρα για μια βιώσιμη κατάσταση προστασίας αυτών των ζωτικών αναγκών».

Τέλος, οι κκ Πατσιλίβας και Τρακάκης απευθύνουν έκκληση για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας: «Ζητάμε την προσωπική και συλλογική ευθύνη να αφυπνιστεί, διότι οδηγούμεθα πλανητικά, στην επικίνδυνη μείωση των υδάτινων πόρων πόσιμου νερού και στην μόλυνσή του, από τις ανθρώπινες βλαπτικές δραστηριότητες».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος