Μπριζίτ Μπαρντό κατά της ρουμανικής αθλιότητας

Δράσεις στην Ελλαδα και ταξίδι σωτηρίας
Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπριζίτ Μπαρντό κατά της ρουμανικής αθλιότητας
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο με το αίτημα να σταματήσει «το μακελειό των αδέσποτων σκύλων» στη Ρουμανία απέστειλε η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός, γνωστή για τη ζωοφιλική της δράση, Μπριζίτ Μπαρντό.
«Κύριε πρόεδρε, υπολογίζω στην άμεση παρέμβασή σας στη Ρουμανία. Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η στείρωση των αδέσποτων ζώων, το κάνουμε σε πολλές χώρες με επιτυχία», ανέφερε η Μπαρντό σε επιστολή της η οποία δημοσιοποιήθηκε από το ίδρυμά της που υπερασπίζεται τα ζώα.
«Σας εκλιπαρώ να μας βοηθήσετε, να δράσετε κατά του μακελειού αυτού, που αποτελεί ντροπή και αμαυρώνει την εικόνα της Ευρώπης», πρόσθεσε, «εφιστώντας την προσοχή του» στην γραπτή διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία υιοθετήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2011, για την διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων στην ΕΕ.
Η διακήρυξη αυτή καλεί τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν μέτρα «όπως νόμοι όσον αφορά τον έλεγχο του πληθυσμού των σκύλων και κατά της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα».
Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Ρουμανίας υπερψήφισε με 226 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 21 αποχές, το νόμο για την αιχμαλωσία και θανάτωση με ευθανασία δεκάδων χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στην πρωτεύουσα της χώρας, Βουκουρέστι.
Οι αδέσποτοι σκύλοι τους οποίους δεν θα αναζητήσει κανείς εντός χρονικού διαστήματος 14 ημερών μετά την αιχμαλωσία τους θα υποβάλλονται σε ευθανασία. Υπολογίζεται ότι περίπου 65.000 αδέσποτα σκυλιά ζουν στους δρόμους της πόλης.
Το κείμενο αυτό θα πρέπει για να τεθεί σε ισχύ να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου ο οποίος σε διάγγελμά του απεφάνθη ότι “η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από αυτή του σκύλου”.
Ελληνικές αντιδράσεις και δράσεις
Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και η Πανελλήνια Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ομοσπονδία η οποία κάνει λόγο για «ανθρώπινη αθλιότητα», «εγκληματικότητα» και  «νέο ολοκαύτωμα φασιστικής έμπνευσης».
Οι Έλληνες φιλόζωοι ζητούν από την Ε.Ε. «να καταδικάσει αλλά  και να  αποπέμψει την Ρουμανία της οπισθοδρόμησης και του θανάτου από μέλος της, αν θέλει να διασώσει τουλάχιστον την πολιτιστική της ταυτότητα και τιμή».
Ζητούν επίσης από την Ελληνική Βουλή να καταδικάσει απερίφραστα  το πρωτοφανές αυτό έγκλημα της μαζικής σφαγής  χιλιάδων ζώων.

econews.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti