Αδέσποτοι φίλοι και κίνδυνοι…

Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2022 12:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αδέσποτοι φίλοι και κίνδυνοι…

Σοκάρει το συμβάν με  45χρονη γυναίκα, η οποία δέχτηκε την επίθεση αδέσποτων σκυλιών στη νέα είσοδο της Καλαμάτας, με συνέπεια να πέσει από το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε και να τραυματιστεί. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου, η Έφη Παναγάκη μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega, ισχυριζόμενη πως γλίτωσε από θαύμα. «Θυμάμαι πόσο άγρια ήταν. Με ανοιχτό το στόμα, άγρια, έρχονταν κατά πάνω μου» τόνισε και συνέχισε: «Ευχαριστώ τον Θεό που ζω, καταρχήν. Θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Κατά δεύτερον η πρόθεσή μου ήταν να μη δημιουργήσω πρόβλημα στα σκυλιά». Η ίδια ξεκαθάρισε πως «δεν είπα ποτέ ότι με δάγκωσαν τα σκυλιά. Μου επιτέθηκαν και για να μην τα χτυπήσω, έπεσα. Τα τραύματα δεν είναι από τα σκυλιά αλλά από την πτώση με το μηχανάκι» εξήγησε. Τα χτυπήματα είναι εμφανή στο σώμα του θύματος. Από το πρόσωπο και τα χέρια, μέχρι τα πόδια και την πλάτη, ενώ όπως υποστήριξε η 45χρονη, πονάει πολύ σε αρκετά σημεία.

Του παραπάνω περιστατικού, είχε προηγηθεί επίθεση αδέσποτων -πάλι στην Καλαμάτα- εναντίον  34χρονης, η οποία δέχτηκε δαγκώματα από σκυλιά έξω από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζεται.

Οι προαναφερθείσες περιπτώσεις, με αφορμή και το πρόσφατο συμβάν με τραυματισμό μαθητή στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, καταδεικνύει τη σοβαρότητα και τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει η κυκλοφορία τετράποδων που «σμίγουν» σε αγέλες και παρουσιάζουν επιθετικές τάσεις. Πεζοί και οδηγοί (ιδίως δικύκλων) βρίσκονται συχνά ενώπιον επισφαλών καταστάσεων, με προφανή κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση ενός προβλήματος που δεν είναι καινούργιο, με σεβασμό πάντα στον νόμο και τα δικαιώματα των ζώων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών