Τα δάκρυα που έγιναν χαρά

Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022 12:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα δάκρυα που έγιναν χαρά

Με πολύπλευρο έργο συνεχίζει την ιεραποστολική του δράση ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος (Κατσούλης), ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από το Δαφνί Λακωνίας.

Μετά από σχεδόν 3,5 χρόνια ποιμαντικής διακονίας σε αυτή την απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη, ο Λάκωνας ιερωμένος έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τον ντόπιο πληθυσμό που διαβιεί σε μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο. Και το ποίμνιο του τον έχει αγαπήσει και τον έχει εκτιμήσει, καθώς αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο πνευματικός ηγέτης για να προσφέρει ελπίδα στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης και μακροημέρευσης.

Σε μία από τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Επίσκοπος Πρόδρομος απεικονίζονται ο ίδιος  κι ένα παιδί πάνω σε ένα ποδήλατο που τροχοδρομεί στην ακτογραμμή. «Φωτεινές» στιγμές αθωότητας,  ξεγνοιασιάς και πατρικής στοργής απέναντι στην κακουχία, την πενία και την αβεβαιότητα.

Ο κ. Πρόδρομος πλαισίωσε το συγκινητικό στιγμιότυπο με το εξής κείμενο: «Μέρες ανέμελες. Τα σχολεία ίσα που άνοιξαν. Μοιράσαμε την αγάπη του κόσμου σε όλα τα παιδιά. Τετράδια, μολύβια, τσάντες από δεύτερο χέρι που πιάνουν τόσο τόπο εδώ, παιχνίδια και ποδήλατα. Βέβαια, δεν υπολογίσαμε ότι πολλά από τα αντικείμενα είναι αγνώστου χρήσεως. Ή μάλλον ξέρουμε στο περίπου πώς δουλεύουν. Είδα παιδιά να προσπαθούν να γράψουν με τη γόμα του μολυβιού, άλλα να ρωτούν τι είναι η ξύστρα. Είδα παιδί να προσφέρει τη τσάντα του στη μητέρα του για να πηγαίνει στη δουλειά, όπως και έγινε. Είδα το μικρό Μάριο, να πέφτει στην πρώτη πεταλιά. Να ανοίγει τα γόνατα του κλαίγοντας. Τον είδα όμως και να γελά όταν ανεβήκαμε μαζί, όταν μαζί προσπαθούσαμε να κρατήσουμε ισορροπία, όταν πέσαμε μαζί, όταν μαζί ματώσαμε τις παλάμες. Αυτό το μαζί, τελικώς, κάνει τα δάκρυα χαρά!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών