Η απόγνωση ενός τουρίστα…

Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2022 20:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η απόγνωση ενός τουρίστα…

Τις εντυπώσεις του από το πέρασμά του στη Λακωνία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου, Μιχάλης Μαρδάς, με ένα κείμενο που, διαβάζοντάς το, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. 

Αναφέρει, λοιπόν, ο κ. Μαρδάς στο άρθρο του με τίτλο «Δεν τελείωσε ο Πελοποννησιακός πόλεμος;»:

«Μία από τις καλοκαιρινές ιστορίες που σε κάνουν να γελάς αλλά και να κουνάς σκεπτικός το κεφάλι θα σας διηγηθώ σήμερα.
Θερινή απόδραση λοιπόν στα Κύθηρα τα οποία και τα βρήκαμε και το πλοίο της γραμμής δεν χάσαμε. Οι επτά ημέρες διαμονής πέρασαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο καθώς όπως είναι γνωστό όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα και έφτασε η ώρα της επιστροφής.

Με πεσμένη διάθεση πατήσαμε γκάζι για το λιμάνι και αφού σχεδόν στο παρά τσακ προλάβαμε το πλοίο επιστρέψαμε στη Νεάπολη και έπρεπε να ανηφορίσουμε από το νοτιότερο άκρο της Πελοποννήσου προς την Αθήνα. Και εδώ αρχίζουν τα ωραία!

Όποιος έχει κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή θα έχει διαπιστώσει ότι πουθενά δεν θα βρει ταμπέλα που να λέει κάτι άλλο εκτός από Σπάρτη και κάποιους οικισμούς γύρω από αυτή. Πινακίδες με λέξεις όπως Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθος ούτε κατά διάνοια δεν έβρισκες στον δρόμο.     

Η επιλογή λοιπόν είναι να ακολουθείς το GPS αρκεί να έχει σήμα παντού, κάτι που δεν ήταν εφικτό, και κυρίως στις διασταυρώσεις να ακολουθείς το ένστικτό σου.  Να φανταστείτε το ύψος της απόγνωσης έφτασα στο σημείο να κάνω στάση για να ρωτήσω, ντροπιάζοντας το ανδρικό φύλο, που ως γνωστόν το να ρωτήσουμε κατά που πάμε σε έναν δρόμο είναι κάτι αντίστοιχο με το προπατορικό αμάρτημα».
 

Υστερόγραφο του «ΛΤ» προς κάθε αρμόδιο: Το θέμα χρήζει άμεσης επίλυσης!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti