Στο ίδιο έργο θεατές…

Με αφορμή επεισόδιο στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2022 12:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο ίδιο έργο θεατές…

Ένα ακόμα «θερμό» επεισόδιο διαδραματίστηκε από μέλη συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας που διαβιούν σε οικισμούς του Δ. Σπάρτης. Το τραγικό συμβάν, που διαδραματίστηκε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (30/6) στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ήρθε να καταδείξει ξανά φαινόμενα εκτροπής και κατακριτέων συμπεριφορών που -όσο κι αν οι συνθήκες «δικαιολογούν»- τόσο η ψύχραιμη «ματιά» και κρίση αποδοκιμάζει.

Στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Σπάρτης προσέτρεξε εκτάκτως ζευγάρι Ρομά, καθώς η εγκυμονούσα γυναίκα παρουσίαζε εκτεταμένη αιμορραγία. Δυστυχώς, παρά τις αγωνιώδεις κι εντατικές προσπάθειες των ιατρών στη Γυναικολογική Κλινική, η κατάσταση της γυναίκας οδήγησε στην αποβολή του εμβρύου που κυοφορούσε. Ευτυχώς, η ίδια είναι καλά στην υγεία της και δεν κινδυνεύει, παρά το σοκ και τον πόνο για την άσχημη κατάληξη.

Ωστόσο, όλα όσα ακολούθησαν προκαλούν προβληματισμό, ανησυχία και κατακραυγή. Στενός συγγενής της εγκύου, σύμφωνα με μαρτυρίες, ξεσπώντας επηρεασμένος από το  θλιβερό γεγονός της απώλειας του αγέννητου παιδιού, επιτέθηκε σε ιατρούς και λοιπό προσωπικό θεωρώντας τους υπεύθυνους, ενώ εκτός εαυτού φέρεται να αναποδογύρισε αντικείμενα στο χώρο. Η ένταση τελείωσε κάπου εκεί, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Κατανοητά τα αισθήματα μεγάλης λύπης, θρήνου, απογοήτευσης ακόμα και θυμού, όμως σύμφωνα με όσα επιβεβαιώνονται από πηγές του νοσοκομείου, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με τον ενδεδειγμένο ιατρικό τρόπο κι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

Εργαζόμενοι που στελεχώνουν το νοσηλευτικό ίδρυμα μεταφέρουν στον «ΛΤ» ότι ανάλογα περιστατικά καταγράφονται σε συχνή βάση, επηρεάζοντας την εργασία τους, καθώς είναι αδιανόητο να ασκούν τα καθήκοντά τους υπό καθεστώς φόβου κι άγχους, ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Αλλοίμονο, αν όλοι αντιδρούσαν με παρεμφερείς πρακτικές σε  δυσάρεστες στιγμές, πόσω μάλλον σε έναν χώρο ο οποίος «στεγάζει» πόνο, δυσκολία και η  οποιαδήποτε αναταραχή θορυβεί και προκαλεί.

Αλήστου μνήμης είναι εξάλλου συμβάντα που έχουν διαδραματιστεί στο παρελθόν, όμως το σενάριο του έργου παραμένει αμετάβλητο και οι πρωταγωνιστές ίδιοι…

Χ.Π.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti