Κλιματική αλλαγή κι ερημοποίηση

Το δικό σας σχόλιο

Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2022 13:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κλιματική αλλαγή κι ερημοποίηση

Διάβασα στο Λακωνικό Τύπο το ενδιαφέρον άρθρο για την κλιματική αλλαγή και την ερημοποίηση στην Πελοπόννησο.

Τα παλιά χρόνια οι αγρότες φύτευαν τα ελαιόδεντρα σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, αφενός μεν για να αναπνέει η γη κι αφετέρου διότι τότε έσπερναν τα δικά τους σιτηρά και δημητριακά.
α) Η ερημοποίηση δεν προκαλείται μόνο από την ξηρασία και την κλιματική αλλαγή, αλλά κι από την αλόγιστη δεντροφύτευση. Δεν υπάρχει πια χέρσος χώρος πουθενά. Έχουν κατακλύσει όλη τη γη ασφυκτικά. Τοποθετούν τα γροθάρια σε τόσο κοντινή  απόσταση μεταξύ τους -μικρότερη των πέντε μέτρων - όπου σε λίγα χρόνια θα γίνει ερημοποίηση καθώς τα δέντρα απορροφούν βίαια όλα τα συστατικά της γης και δε θα υπάρχει πια ζωή.
β) Θα πρέπει το κράτος με τα πολυπληθή υπουργεία του να επιβάλλει στην Ελλάδα τη βιολογική καλλιέργεια και να επιτρέπει στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ να διατίθενται μόνο βιολογικά προϊόντα. Να χρηματοδοτήσει και να βοηθήσει τους νέους αγρότες να προσαρμοσθούν στις νέες βιολογικές προσαρμογές, έτσι ώστε τα προϊόντα τους να είναι γευστικά και δροσερά, χωρίς φυτοφάρμακα και άλλα δηλητηριώδη χημικά, διότι κινδυνεύει η υγεία μας. Τα περισσότερα προϊόντα που αγοράζουμε σήμερα είναι άγευστα, άοσμα, και άχρωμα.

Υπάρχουν γεωπόνοι στη Λακωνία;

Πάνος Κριάς

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti