«Να ανοίξει η Χαμαρέτου»

Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2022 14:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να ανοίξει η Χαμαρέτου»

Οι αδιάνοιχτοι δρόμοι της Σπάρτης αποτελούν «ένα σοβαρό θέμα, που εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών», όπως διατείνεται η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «στο Ν. Κόσμο της Σπάρτης υπάρχει ένας “κόμπος” αδιάνοιχτων οδών,  που κατακερματίζει τη συνοικία και στέκεται σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξή της, με κορυφαίο σημείο την κλειστή Χαμαρέτου, λίγο πριν αυτή συναντήσει την μικρή περιμετρική.

Ένα παλαιό σπίτι, που δεν κατοικείται εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και σήμερα είναι ερείπιο,  κλείνει ακριβώς στη μέση, κατά πλάτος, την οδό Χαμαρέτου και χωρίζει τη γειτονιά στη μέση».

Όπως ισχυρίζεται η Επιτροπή, «από τη στιγμή που σταμάτησε να κατοικείται το σπίτι αυτό οι κάτοικοι με δημόσιες παρεμβάσεις τους ζήτησαν (και ζητούν) από τον δήμο Σπάρτης να διανοίξει την οδό Χαμαρέτου με κάθε νόμιμο τρόπο. Έκτοτε έχουν περάσει 30 χρόνια,  μαζί και 5 δήμαρχοι, αλλά η Χαμαρέτου παραμένει κλειστή.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ακριβώς στο σημείο αυτό πρόκειται να ανεγερθεί το 6ο Δημοτικό-7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο υλοποίησης. Θα είναι πραγματικά αδιανόητο να χτιστεί το σχολείο και μπροστά ακριβώς στην είσοδό του ο δρόμος να είναι κλειστός από ένα χάλασμα».

«Διερμηνεύοντας της καθολική γνώμη όλων των κατοίκων του Ν. Κόσμου, όπως τονίζει η Επιτροπή, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης να συζητήσει ως θέμα, επειγόντως, τη νόμιμη διάνοιξη της οδού Χαμαρέτου και να υλοποιήσει το έργο το συντομότερο δυνατό».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti