Το δικό σας σχόλιο: Δεν πάει άλλο

Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2022 11:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το δικό σας σχόλιο: Δεν πάει άλλο

Η ζωή μας, εδώ στη Σπάρτη, περνά και χάνεται μέσα στην ανέξοδη υποσχεσιολογία. Αλλά και μέσα στην κακομοιριά, στο ζόφο, στην ταλαιπωρία, στο άγχος από την περιβάλλουσα ασχήμια και την περιρρέουσα εικοτολογία.

Δίπλα μας, στην άλλη πλευρά του βουνού, θα υπάρχει τουρισμός, ανάπτυξη, εμπόριο, καλλιτεχνική ζωή, αθλητικές υποδομές, σύγχρονα νοσοκομεία ακόμα και τρένο θα κατεβαίνει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Εδώ, στη Σπάρτη, η σύγκριση είναι θλιβερή!

Θα κτίζουν-με τα λόγια και τις ανούσιες φανφάρες-πρότυπο, υπερσύγχρονο, αρχαιολογικό μουσείο! Θα ονειρεύονται αεροδρόμια, ενώ χτες (σσ 31/5/2022) το Καλαμάτα-Βενετία έγινε πραγματικότητα φτηνά από την ισπανική Volotea! Θα εξυγιαίνουν αέναα την προβληματική και οικονομικά ασύμφορη ΔΕΥΑΣ! Θα βαυκαλίζονται από τη μια και θα μας κοιμίζουν από την άλλη, με αναψυκτήρια στη Δεξαμενή και στο Ξενία!

Τα πεζοδρόμια θα καταλαμβάνονται από κακόγουστες γυάλινες κατασκευές, για μια κακώς εννοούμενη εστίαση γαρνιρισμένη στο μπόλικο καυσαέριο της κεντρικής λεωφόρου! Θα πεθαίνουμε στην "αμαρτωλή" Γυθείου οδηγώντας στην ασφάλτινη διαδρομή της προς τα θυμαράκια. 

Τα σχολεία μας θα μοιάζουν περισσότερο με φυλακές και απέξω θα μοστράρουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ή θα γίνονται ζωοπάζαρα.
Ο Ευρώτας θα αναδίδει μολυσματικό θάνατο από κάθε είδους ρύπανση που δέχεται! Ο Ταΰγετος θα αποτελεί παρελθόν με δυο-τρεις πυρκαγιές ακόμα! Τα νεοκλασικά θα έχουν γκρεμιστεί, οι νεραντζιές θα φυτοζωούν,γ ια τους φοίνικες θα ακούμε διάφορα ευτράπελα! Το νοσοκομείο μας θα το αναλαμβάνουν Νιάρχοι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας!
Τα χωριά μας θα εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Έκδηλο φαινόμενο στις Θεραπνές ,ειδικά σε Πλατάνα και Ζαγάνα! Για τα σκουπίδια θα ψάχνουν λύσεις!

Υστερόγραφο: Αν υπάρχει κάτι υγιές ακόμα στην περιοχή μας, ας οργανωθεί, ας ξεσηκωθεί! Δεν πάει άλλο, φτάσαμε στον πάτο. 

*Ακόμα και ο Καμπόσος θα μπορούσε να βοηθήσει, κάνοντας δύο-τρία σεμινάρια ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων σε δημάρχους. Αφού κατάφερε και ομόρφυνε το Άργος, κάτι μπορεί να γίνει και για την πολυπαθούσα Σπάρτη μας.

Ιωάννης Χρηστάκης
Φιλόλογος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti