Πρόταση για δημοτικό ωδείο στη Σπάρτη

Δευτέρα, 23 Μάιος 2022 12:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόταση για δημοτικό ωδείο στη Σπάρτη

Εισήγηση επί της πολιτιστικής ατζέντας και ζωής του τόπου καταθέτει μέσω του «ΛΤ» ο συνθέτης κ. Πάνος Κριάς. Συγκεκριμένα, ο ίδιος προτείνει «να δημιουργηθεί  φορέας υποστήριξης ιδρύσεως Δημοτικού Ωδείου Σπάρτης». Σύμφωνα με τον κ. Κριά, «η Σπάρτη είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας που δεν έχει δημοτικό ωδείο», ενώ ισχυρίζεται ότι η ενδεχόμενη ίδρυση και λειτουργία μιας τέτοιας σχολής «θα αποτελέσει τον πυρήνα και το φυτώριο για όλους τους νεαρούς μουσικούς της Λακωνίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο».

Παράλληλα, ο κ. Κριάς στέκεται στην ανάγκη να πλαισιώσουμε την καθημερινότητά μας με στοιχεία κουλτούρας, εντάσσοντας στο πρόγραμμά μας μια σειρά από συνήθειες και δράσεις ενδυνάμωσης της πνευματικής μας καλλιέργειας: «Θα πρέπει να ακούμε καθημερινώς κλασική μουσική -το Τρίτο Πρόγραμμα εκπέμπει αισίως στη Λακωνία- να διαβάζουμε λογοτεχνία και να επισκεπτόμαστε το Μέγαρο Μουσικής, καθώς και τα καλά θέατρα των Αθηνών. Η Σπάρτη είναι πολύ κοντά στην Αθήνα», εξηγεί ο συνθέτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti