Καφενείον «Το παλαιό Δημαρχείο»!

Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 16:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καφενείον «Το παλαιό Δημαρχείο»!

Πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 16/5 -στην μετά κόβιντ εποχή- για το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

Ανακατατάξεις στις θέσεις, απουσίες, γέλια στο διάδρομο πριν την έναρξη της συνεδρίασης και όλα έδειχναν πως το διαμορφωμένο κλίμα θα επισφράγιζε μια ήρεμη χωρίς εντάσεις συνεδρίαση! Αμ δε! 

Όμως, το σημερινό σχόλιο δεν θέλει να σταθεί στη σοβαρότητα των θεμάτων που συζητήθηκαν ούτε στις αποφάσεις που πάρθηκαν, αλλά στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε συλλογικά από το όργανο η διαδικασία.

Σίγουρα η αίθουσα δεν ενδείκνυται για τις συνεδριάσεις και συμφωνούμε ότι ο χώρος είναι κάπως… στενός για το εκτόπισμα των δημοτικών συμβούλων. Όμως, ορισμένα πράγματα καλό είναι να μην γίνονται!

Ξεκινά, λοιπόν, η διαδικασία και είναι λογικό, κάποιες ώρες μετά, η κούραση να αρχίζει να είναι εμφανής και στο μυαλό και στο σώμα. Είναι θεμιτό να σηκωθείς να ξεμουδιάσεις, να πιείς λίγο νερό, να βγεις λίγο από την αίθουσα, να πας προς νερού σου, ρε παιδί μου…

Δεν είναι σε καμία περίπτωση όμως αποδεκτό, η αίθουσα να μετατρέπεται σε σάλα καφενείου, με τους δημοτικούς συμβούλους να εξαφανίζονται πριν το τέλος της διαδικασίας, άλλους να στέκονται στην πόρτα με το μπουφάν στο χέρι καρτερώντας να σημάνει η πρόεδρος τη λήξη της συνεδρίασης, άλλους να γράφονται στον κατάλογο των ανακοινώσεων αλλά να έχουν αποχωρήσει την ώρα που καλούνται να μιλήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν ολιγόλεπτη «ανάπαυση» στις καρέκλες του θεωρείου.

Και όλα αυτά, την ώρα που κάποιο άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτει προτάσεις, παράπονα, απόψεις κ.ά. για τον ταλαιπωρημένο αυτό τόπο. Κάποιος μου είπε πως σύμφωνα με τον κανονισμό «δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια», αυτή όμως δεν είναι -αποδεκτή- δικαιολογία για τις εικόνες που αντικρίσαμε τη Δευτέρα. 

Υπήρχαν βέβαια και οι εξαιρέσεις οι οποίες και πρέπει να αναφερθούν. Οι επικεφαλής των παρατάξεων, η πρόεδρος του ΔΣ, όπως και μερικοί ακόμα σύμβουλοι παρέμειναν στην αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και αυτό είναι προς τιμήν τους.

Α.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti