Κατασκευή 7 ΣΜΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΦΟΔΣΑ

Εκτός ο Δήμος Σπάρτης – Επιβεβαιώνεται ξανά ο «ΛΤ»

Τρίτη, 10 Μάιος 2022 17:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατασκευή 7 ΣΜΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΦΟΔΣΑ

Η κατασκευή, αρχικά, επτά σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με σχετική απόφαση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιώργου Ζερβού, αρμόδιου διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Ταμείου Συνοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω πράξης, με δικαιούχο τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 10.845.000 ευρώ (συγχρηματοδοτούμενη από το Ταμείο Συνοχής), προβλέπεται η κατασκευή 7 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μεταφόρτωσης των αποβλήτων των εξυπηρετούμενων δήμων προς τους τελικούς αποδέκτες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

Στους σταθμούς που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση υλοποίησης κατασκευής ΣΜΑ από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Σπάρτης, καθώς, κατά την σύνταξη της συγκεκριμένης πρότασης, ο δήμος Σπάρτης δεν είχε στην κατοχή του το οικόπεδο ανέγερσης του ΣΜΑ.

Όπως είχε αναφέρει ο «ΛΤ» στο δημοσίευμά του με τίτλο «“Υπερχείλιση” κάδων και υπομονής», το οποίο κατηγόρησε ως ανυπόστατο ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Στ. Αργειτάκος, «το ΣΜΑ, του οποίου τα έξοδα κατασκευής είναι υποχρεωμένος να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα ξεκινήσει να υλοποιείται σε βάθος διετίας». Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ουδέποτε αναφέρθηκε πως ο προσωρινός ΣΜΑ οφείλει να κατασκευαστεί με δαπάνες του Φορέα Διαχείρισης.

Μετά από τόσα χρόνια στην Προεδρία του ΦΟΔΣΑ ο συγκεκριμένος Πρόεδρος πρέπει να μάθει επιτέλους να συμβιβάζεται με την αλήθεια και κάποτε να την επιλέγει.

Αυτά για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους…

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti