«Ο Λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του»…

Παρασκευή, 06 Μάιος 2022 17:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο Λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του»…

Καιρό είχαμε να ακούσουμε το όνομα του «Λακωνικού Τύπου» από τα χείλη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» και προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, Σταύρου Αργειτάκου.

Ο λόγος, φυσικά, ήταν για να αμφισβητήσει και να καταγγείλει ως παραπλανητικό (ή και συκοφαντικό) δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις αρμοδιότητες του ΦΟΔΣΑ (βλ. «“Υπερχείλιση” κάδων και υπομονής», 4/5/2022).

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τον παλιό αυτοδιοικητικό με τις παλιακές τακτικές... Ή άλλο ένα σημάδι, ότι ανοίγει ο προεκλογικός του αγώνας για το Δήμο Σπάρτης και πλάθει «εχθρούς»; Πάντως, με όσα ανέφερε δημόσια στη συνεδρίαση του ΔΣ, την Τετάρτη 4/5, έδωσε την εντύπωση ότι μάλλον ανοίγει το Τριώδιο…

Ο κ. Αργειτάκος, λοιπόν, στα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, επέλεξε να αναφερθεί σε δύο δημοσιεύματα που τον «ξένισαν». Για το μεν πρώτο, που ανήκει σε ιστοσελίδα της οποίας το όνομα δεν θέλησε να αναφέρει, αρκέστηκε να πει πως θα απαντήσει σχετικά το «Δίκτυο ΦΟΔΣΑ» και «θα τελειώσουν τα παραμύθια μια και καλή». Για το δημοσίευμα του «ΛΤ», από την άλλη, φρόντισε να κάνει εκτενή σχολιασμό, ισχυριζόμενος πως τα όσα γράφονται για τις αρμοδιότητες του ΦΟΔΣΑ είναι «ψεύδη και ανακρίβειες» και κρύβουν «μεθοδευμένη σκοπιμότητα». Δήλωσε, μάλιστα, πως «αν δεν τελειώσει η συκοφαντία, θα τα ξαναπούμε όπως πρέπει και όπου πρέπει».

«Βρώμισε και μύρισε», του απαντάμε, καθώς όποτε έκανε τις απειλές του πράξη, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάνθηκε και, δυστυχώς γι’ αυτόν, όχι υπέρ του.
Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στα όσα είπε, διαστρεβλώνοντας αρκετές φορές το περιεχόμενο του δημοσιεύματος χάριν δημιουργίας εντυπώσεων. Αρκεί που οι απαραίτητες εξηγήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θ. Καρλαύτη επιβεβαίωσαν τον «ΛΤ» σχετικά με το τι έγινε με τα απορρίμματα τις ημέρες των αργιών.

Ωστόσο, αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινίσουμε πως στο «επίμαχο δημοσίευμα» δεν έχει διατυπωθεί ορθά πως ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη το 2012, έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητα της δημοπράτησης και κατασκευής των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως διαβεβαίωσε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Τσουκαλάς στον «ΛΤ», αυτή η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στο ΦΟΔΣΑ μόλις ολοκληρωθούν κατασκευαστικά τα εργοστάσια. 

Επιπλέον, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε, πως «αν και κάποιες αρμοδιότητες είναι στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ Δήμων και ΦΟΔΣΑ, οι αρμοδιότητες για προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων ανήκουν στον Φορέα Διαχείρισης». Αυτά ακριβώς που αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα του Φορέα. Άρα, οι ισχυρισμοί περί μη ευθύνης για τα παραπάνω πέφτουν στο κενό.

Θα αναμένουμε, λοιπόν, και την απάντηση του «Δικτύου ΦΟΔΣΑ», αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που δήλωσε πως θα παραχωρήσει ο κ. Αργειτάκος, για να ενημερωθούμε επιτέλους κι εμείς και οι πολίτες για τις αρμοδιότητες του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του προέδρου του με την αδρά αμοιβή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti