«Υπερχείλιση» κάδων και υπομονής

Τετάρτη, 04 Μάιος 2022 15:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Υπερχείλιση» κάδων και υπομονής

 Η υπερχείλιση των κάδων απορριμμάτων στο Δήμο Σπάρτης έχει πλέον γίνει συχνό φαινόμενο με τους κατοίκους να αγανακτούν με την επαναλαμβανόμενη κατάσταση.

 Όπως έχει γίνει γνωστό το εργοστάσιο στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, παραμένει κλειστό για τα απορριμματοφόρα κατά τις αργίες με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τόνοι απορριμμάτων τόσο στο Δήμο Σπάρτης όσο και στους υπόλοιπους δήμους που οδηγούν εκεί τα σκουπίδια τους. Όμως ακόμα και όταν το εργοστάσιο ανοίγει τις πόρτες του για τα απορριμματοφόρα, δεν είναι σε θέση να δεχθεί το σύνολο του όγκου των σκουπιδιών που ο κάθε δήμος αποστέλλει. 

Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) τελικά αυτός είναι ο αρμόδιος για «την υλοποίηση των ολοκληρωμένων σχεδίων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων καθώς και για την ορθή λειτουργία των έργων και εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων». Επιπλέον σύμφωνα με την νομοθεσία είναι αυτός ο υπόχρεος φορέας για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων. 

Όπως μαθαίνουμε ο Δήμος Σπάρτης, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες απόκτησης οικοπέδου μέσω δωρεάς το οποίο θα παραχωρηθεί στον ΦΟ.Δ.Σ.Α προκειμένου να κατασκευάσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το ΣΜΑ του οποίου τα έξοδα κατασκευής είναι υποχρεωμένος να αναλάβει ο ΦΟΔΣΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα ξεκινήσει να υλοποιείται σε βάθος διετίας. Μέχρι τότε ο Δήμος Σπάρτης θα κατασκευάσει στο συγκεκριμένο οικόπεδο προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης αν και δεν άπτεται στις αρμοδιότητές του. 

Ελπίζουμε πως ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, θα φροντίσει να προασπίσει τα συμφέροντα και τη δημόσια υγεία του τόπου καταγωγής του και θα μεριμνήσει ώστε να εξομαλυνθούν και σταδιακά να απαλειφθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν σχετικά με την απομάκρυνση των απορριμμάτων του δήμου Σπάρτης αλλά και όλων των όμορων νομών.   

Είμαστε ένα βήμα μακριά από το καλοκαίρι και ο νομός θα «βουλιάξει» στην κυριολεξία από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ελπίζουμε να μην έρθουν αντιμέτωποι με εικόνες που θα προσβάλουν όλους μας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti