Για Πάσχα στις «ρίζες» του στις Κροκεές ο υπουργός Κυρ. Πιερρακάκης

Η αναφορά στον Νικηφόρο Βρεττάκο

Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2022 12:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για Πάσχα στις «ρίζες» του στις Κροκεές ο υπουργός Κυρ. Πιερρακάκης

Στον τόπο καταγωγής του, τις Κροκεές, πέρασε τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος τη Μ. Παρασκευή παρέστη στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και ακολούθησε την πομπή της περιφοράς του Επιταφίου στους δρόμους της περιοχής.

Η επίσκεψη του υπουργού στη γενέτειρα της μητέρας του, τον έκανε να θυμηθεί τον Νικηφόρο Βρεττάκο. Μάλιστα στη σχετική ανάρτησή του, ο κ. Πιερρακάκης θυμήθηκε χαρακτηριστικές φράσεις του Λάκωνα ποιητή, τις οποίες μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους του: «Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στον τόπο καταγωγής μου, στις Κροκεές Λακωνίας για την περιφορά του Επιταφίου, θυμάμαι τον Νικηφόρο Βρεττάκο που γεννήθηκε εδώ. “Αυτός που πορεύεται προς το μαρτύριό του είναι ο αιώνιος άνθρωπος”, έχει πει για την Μεγάλη Παρασκευή ο Βρεττάκος, ποιητής της Ελλάδας, της Λακωνίας, των Κροκεών. Τα λόγια του ηχούν επίκαιρα: “Σας αφήνω την ειρήνη που έχω μέσα μου”, είπε ο Ιησούς. Και πρόσθεσε ο ποιητής: “Θέλουμε να κυριαρχήσει και έξω η ειρήνη που έχουμε μέσα μας. Το όραμα του Ιησού εξακολουθεί να είναι επίκαιρο”.»

Επισημαίνεται ότι ο Κυρ. Πιερρακάκης επέλεξε να κάνει «Πάσχα στο χωριό» μαζί με συγγενείς και φίλους, παραμένοντας στη Λακωνία μέχρι και την Τρίτη (26/4), οπότε και είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο στη Σκάλα.

Αξίζει να αναφερθεί πως, εκτός από τις Κροκεές, ο κ. Πιερρακάκης είναι και κατά το «άλλο μισό» Λάκωνας και δη Μανιάτης, καθώς ο πατέρας του έλκει την καταγωγή του από την Αρεόπολη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti