Στους ώμους των Αρχών του τόπου ο επιτάφιος του Οσίου Νίκωνα

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2022 16:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στους ώμους των Αρχών του τόπου ο επιτάφιος του Οσίου Νίκωνα

Με δέος και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη, καθώς και η περιφορά του στους δρόμους της πόλης στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών.

Στην περιφορά συμμετείχαν ενεργά ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, οι οποίοι πήραν στους ώμους τους τον Επιτάφιο.

Η «πρόσκληση» απευθύνθηκε στις Αρχές του τόπου από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Αθανάσιο Σπηλιώτη, που ζήτησε από τους επισήμους να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην περιφορά του. Η πρόταση έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και οι κ.κ. Βερούτης, Δούκας και Βακαλόπουλος, με την ευλογία του π. Αθανασίου σήκωσαν στους ώμους τους τον Επιτάφιο. Αν μη τι άλλο η κίνηση θεωρήθηκε για πολλούς ιδιαίτερα πρωτότυπη και τιμητική.

 

φωτογραφίες: Τάκης Κούρος

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti