Στη Σπάρτη για λύση στα σκουπίδια ο Νίκας

Αισιοδοξία για την Παλαιόχουνη υπό την πίεση του χρόνου

Τρίτη, 15 Μάρτιος 2022 14:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη για λύση στα σκουπίδια ο Νίκας

Σε κρίσιμο «σταυροδρόμι» βρίσκεται το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Σπάρτης, καθώς -όπως είναι γνωστό- στις 20 Μαρτίου εκπνέει η διορία για την προσωρινή μεταφορά των αποβλήτων στη μονάδα της Τριανταφυλλιάς στον Δ. Ήλιδας του νομού Ηλείας. Ενώ, ακόμα, δεν έχει γίνει πλήρης αποκομιδή των συσσωρευμένων υλικών στους κάδους, μετά το νέο «πάγωμα» της διαδικασίας στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το επόμενο διάστημα. Η νεότευκτη μονάδα της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία έχει τεθεί στον σχεδιασμό ως ο βασικός χώρος που θα απορροφήσει τα σκουπίδια του Δ. Σπάρτης στην μετά-Ηλεία εποχή, ωστόσο, παρά τη δεδομένη πρόθεση, εκκρεμούν γραφειοκρατικές διεργασίες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζεται αισιοδοξία πως τα όποια εμπόδια θα ξεπεραστούν τις επόμενες ημέρες με την επικύρωση κι επισημοποίηση αποφάσεων, ώστε να «κλειδώσει» το δρομολόγιο Σπάρτη-Παλαιόχουνη για τα απορριμματοφόρα. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις δέχονται ήδη τα απορρίμματα των Δήμων της Αργολίδας, των Δήμων Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας κι -εσχάτως- της Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της έκτατης περίστασης, την Τετάρτη 16 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στην Σπάρτη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και των πρωτοβάθμιων αυτοδιοικητικών της ΠΕ Λακωνίας, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση και να αναζητηθούν λύσεις.

Υπενθυμίζεται πως, σε ό,τι αφορά την τρίτη μονάδα ΜΕΑ-ΧΥΤΥ της κεντρικής διαχείρισης στην περιοχή της Σκάλας, η οποία προορίζεται να διαχειριστεί τα απορρίμματα της Λακωνίας, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι συνεχίζεται το πρόβλημα του αποκλεισμού του εργοταξίου, με την πρόοδο των εργασιών να παραμένει σε μηδαμινό επίπεδο.

 

 Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti