Συστάθηκε Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων στο Δήμο Σπάρτης

Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2021 13:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συστάθηκε Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων στο Δήμο Σπάρτης

Στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, θεσπίζοντας έτσι για πρώτη φορά, ένα συνεκτικό σύνολο κανόνων με αντικείμενο την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς το ΔΣ Σπάρτης με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
-υποστήριξη της ένταξης της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του δήμου
-εισήγηση και συμμετοχή στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο
-διατύπωση προτάσεων και εισηγήσεων προς τα αρμόδια όργανα του δήμου για τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την ουσιαστική προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
-συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.
-συνεργασία με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών. 

Σε μια εποχή που οι γυναίκες -δυστυχώς- δεν τυγχάνουν καθολικής αποδοχής αλλά και ίσης αντιμετώπισης σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, ευελπιστούμε η νεοσυσταθείσα επιτροπή του Δήμου Σπάρτης, να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο και να βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση και εν τέλει στην εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων.  Οψόμεθα!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti