«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»

Παρασκευή, 22 Οκτώβριος 2021 17:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»

Ένα ακόμα πλήγμα στις προσπάθειες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της πόλης επιχείρησε να επιφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες» του Δήμου Σπάρτης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων, συζητήθηκε η παραλαβή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που εκπόνησε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θάνο Βλαστό.

Μετά την συνοπτική παρουσίαση του κ. Βλαστού, ο κ. Αργειτάκος -με επιχειρήματα που δεν έπεισαν κανέναν- κατηγόρησε ευθέως τον Καθηγητή αλλά και τις δημοτικές αρχές Βαλιώτη και Δούκα που προχώρησαν στον σχεδιασμό και στην ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ αντίστοιχα, ότι δεν αντιμετώπισαν το θέμα με την σοβαρότητα που του αρμόζει.

«Συμφωνώ σε γενικές γραμμές» δήλωσε παρ’ όλα αυτά ο κ. Αργειτάκος για το ΣΒΑΚ, αλλά τελικά η παράταξή του καταψήφισε την παραλαβή του και ως εκ τούτου την υλοποίησή του από το Δήμο.

Αμέσως μετά ο κ. Βαλιώτης, σε μια μεστή και σύντομη τοποθέτηση, δήλωσε δικαιωμένος για το αποτέλεσμα του σχεδιασμού του κ. Βλαστού και προέτρεψε το Σώμα να χρησιμοποιήσει άμεσα το χρηστικό εργαλείο του ΣΒΑΚ, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Σπάρτης και θα δώσει «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη.

«Να βρούμε τρόπο και φόρμουλα να δούμε πως θα κρατήσουμε τον κ. Βλαστό ως επιστημονικό συνεργάτη για την εκπόνηση του σχεδιασμού του», σημείωσε ο κ. Βαλιώτης και συνέχισε τονίζοντας πως «η πόλη πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά». Άποψη που, όπως φαίνεται, βρίσκει σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών. 

Επιτέλους, είναι καιρός να σταματήσει η υποβάθμιση των δημοκρατικών λειτουργιών, που μοιάζει πλέον να αποτελεί στρατηγική επιλογή ορισμένων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, καταπνίγοντας ακόμα και τις μεμονωμένες φωνές που διαφοροποιούνται.

Εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τη διαπίστωση του κ. Βαλιώτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δήλωσε: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Και εδώ στην πόλη της Σπάρτης, απ’ ότι φαίνεται, κοσκινίζουμε πολύ».

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν, να μελετήσουν και να δουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις  του ΣΒΑΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti