Ανοίξατε και δεχόσαστε…;

Το εξαιρετικό γεγονός που επέτρεψε τη διεξαγωγή κορωνο-πάρτι

Πέμπτη, 06 Μάιος 2021 18:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίξατε και δεχόσαστε…;

Άνοιξε η εστίαση, έστησαν τα τραπεζοκαθίσματα με τη μεζούρα οι καταστηματάρχες και πασχίζουν πια να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που κατακλύζει τις μειωμένες θέσεις που μπορούν να διαθέτουν. Κι ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η παρουσία θαμώνων στις κλειστές αίθουσες των καταστημάτων απαγορεύεται, ένα άλλο “μαγαζί” άνοιξε διάπλατα πόρτες και παράθυρα και δέχτηκε εκλεκτούς καλεσμένους.

Μπροστά στη θέα του ορθάνοιχτου παλαιού δημαρχείου Σπάρτης, το απόγευμα της Τετάρτης, αναρωτηθήκαμε ποιο να είναι το εξαιρετικό γεγονός που επέτρεψε τη διεξαγωγή κορωνο-πάρτι. Μήπως το Πάσχα; Μήπως η Εργατική Πρωτομαγιά; Πάντως, όσοι έμπαιναν και έβγαιναν μάλλον ντερλικωμένοι και εύθυμοι ήταν.

Γιατί, όπως μάθαμε στη συνέχεια, επρόκειτο για «κέρασμα» των δυο θηλυκών αντιδημάρχων που γιόρτασαν, ιδιωτικά μεν σε δημόσια αίθουσα δε, το ονοματάκι τους.

Αν και η αρχική πρόσκληση σε προϊστάμενους και εκλεκτούς συνεργάτες και εργαζόμενους στον Δήμο ήταν για καφέ, το γλέντι άναψε κυριολεκτικά, χάρη στο εξαιρετικό κρασί και τα εκλεκτά μεζεδάκια παρακείμενου καταστήματος εστίασης.

Τι κι αν ο δημοσιογραφικός φακός έκανε αισθητή την παρουσία του, με τις ευλογίες του δημάρχου φούντωσε κι η λαϊκή «πριγκιπέσσα» κι έφερε και τις γυροβολιές της στους ήχους του ομώνυμου άσματος…

Τι να σου κάνουν οι κάμερες και οι διερχόμενοι… Άμα η λάβα ξεπηδήσει, να καεί και το παλιάμπελο! Το ξένο φυσικά. Αφού τη δημοτική αίθουσα μόνο ιδιωτική δεν τη λες...

Οφείλουμε να τονίσουμε, πως οι παρευρισκόμενοι που έσπευσαν -ή αναγκάστηκαν- να παρευρεθούν στα ονομαστήρια, φορούσαν επιμελώς τις μάσκες τους, οι οποίες κατέβαιναν μόνο για να γευθούν τα άφθονα εδέσματα που υπήρχαν στο χώρο.

Εκείνα που δεν επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ είναι αν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας (οι αποστάσεις και τα σελφ τεστς) και, φυσικά, το ποιος επωμίστηκε την καθαριότητα της αίθουσας μετά το γλέντι…

Με τις υγείες σας!

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland