Το διαφορετικό, περιθώριο ή ενσωμάτωση;

Το δικό σας σχόλιο

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 11:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το διαφορετικό, περιθώριο ή ενσωμάτωση;

Το διαφορετικό; Ποιο; Κάθε ένας είναι διαφορετικός από τον άλλον από τη φύση. Μάλλον εννοούμε το ξεχωριστό, αυτό που ξεχωρίζει, ως στάση ζωής, στο ΦΩΣ. Ο ξεχωριστός παραβιάζει τους κανόνες της κοινωνίας των ανθρώπων, για την αρμονική λειτουργία της, (έτσι λένε), οι οποίοι αντιτίθενται στην ανθρώπινη φύση, ενώ άπαντες έχουμε τη γνώση, ότι παραβιάζονται, αρκεί να γίνονται στο σκεπαστό.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. Εκφράζουμε άρνηση σε όποιον ξεχωρίζει, διότι αναγνωρίζουμε σε αυτόν, συγκρουσιακά στοιχεία της ύπαρξης μας, αλλά κυρίως δεν αντέχουμε να επωμισθούμε το υψηλό κόστος της ελευθερίας που έχει κατακτήσει. Καθαρές κουβέντες. Στη ζωή τσάμπα μάγκας δεν γίνεσαι. Τον οδηγούμε στο περιθώριο, με αμφίδρομες βλαπτικές συνέπειες: δυσλειτουργία στις διαπροσωπικές σχέσεις, εχθρική στάση με ό,τι αυτό συνεπάγεται και φρένο στη πρόοδο της κοινωνίας γιατί κανείς δεν περισσεύει ως κύτταρο ενός συνόλου. Ας αποδεχθούμε το ξεχωριστό ως φυσικό επακόλουθο, για να επικρατεί αρμονική συνύπαρξη. Μας αφορά όλους.   

Ελένη Παπατσώρη


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia