Ο Λεωνίδας η περικεφαλαία και το…φελιζόλ

Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2020 17:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Λεωνίδας  η περικεφαλαία και το…φελιζόλ

Αξιέπαινη η προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης στη διοργάνωση της λιτής, λόγω πανδημίας, εκδήλωσης για την επέτειο των 2500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών. Τα μέτρα τηρήθηκαν στο έπακρο και το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ικανοποίησε τους παρευρισκόμενους.  Ο Δήμαρχος στον πανηγυρικό του λόγο, κατάφερε να μαγνητίσει το ακροατήριο και να εξιστορήσει με κατανοητό τρόπο τις αναφορές των μεγάλων Ελλήνων ιστορικών για την ένδοξη μάχη των Θερμοπυλών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τοποθετήθηκαν στις εισόδους της πόλης μας, δύο «γλυπτά» μια ασπίδα και μια περικεφαλαία, για να θυμίζουν και να ξυπνούν τις μνήμες των Σπαρτιατών αλλά και των επισκεπτών και να μην ξεχαστεί η θυσία του Βασιλιά Λεωνίδα στις  Θερμοπύλες.
Και δεν θα διαφωνούσα φίλε αναγνώστη με την τοποθέτηση των εν λόγω «γλυπτών», δεν θα διαφωνούσα αν δεν τα έβλεπα από κοντά και αν δεν έκανα την διαπίστωση ιδίοις όμμασι, ότι είναι κατασκευασμένα από... φελιζόλ! Ω ναι! Από φελιζόλ! 

Το θέμα του γούστου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός. Όμως η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε αμφιβόλου ποιότητας εικαστικές παρεμβάσεις, που αδυνατούν να παραμείνουν αναλλοίωτες έστω για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, είναι το λιγότερο αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Με αυτές τις τακτικές, δεν πάμε πουθενά!

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti