Πρόθυμος να επισκεφθεί τη Σπάρτη που θαυμάζει ο Βλ. Πούτιν!

Η απάντηση στην επιστολή του Π. Δούκα

Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2020 18:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόθυμος να επισκεφθεί τη Σπάρτη που θαυμάζει ο Βλ. Πούτιν!

Την επιθυμία του να επισκεφθεί προσεχώς τη Σπάρτη εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως γνωστοποίησε ο πρέσβης της χώρας, παραθέτοντας την απάντηση του Ρώσου Πρόεδρου σε επιστολή που είχε αποστείλει τον Απρίλιο ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Μάλιστα, αναφορικά με τη σύγχυση που προκάλεσε η αναφορά του Βλ. Πούτιν, ο πρέσβης ισχυρίζεται ότι τα λεγόμενα του Ρώσου ηγέτη παραποιήθηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Δούκας ανέφερε τα εξής: «Με πήρε ο αξιότιμος Πρέσβης της Ρωσίας, μεταφέροντας την απάντηση του Προέδρου Πούτιν στην επιστολή που του είχα στείλει στις 29/4/2020. Η απάντηση, περιληπτικά, έχει ως εξής: 1. Κάποιες αναφορές του στην αρχαία Σπάρτη διαστρεβλώθηκαν! Ο Πρόεδρος Πούτιν τρέφει μεγάλο θαυμασμό και σέβεται τη Σπάρτη. Θα μας στείλει και το ακριβές κείμενο των τότε δηλώσεών του (δεν το ζητήσαμε εμείς φυσικά), 2. Ναι θα ήθελε να μας επισκεφθεί! [Αυτό φυσικά είναι θέμα του Υπουργείου Εξωτερικών να καθορίσει το πως και το πότε], 3. Και ο Ρώσος πρέσβης θα ήθελε να μας επισκεφθεί το ταχύτερο!»

Η επιστολή προς τον Π. Δούκα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της συνομιλίας σας με την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μασλόβ νωρίτερα σήμερα έχω την τιμή να σας αποστείλω το πλήρες κείμενο του αποσπάσματος με την αναφορά στην Αρχαία Σπάρτη από την ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν στις 28 Απριλίου.

 Όπως σας μετέφερε και ο Πρέσβης, η ανοιχτή επιστολή σας προς την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Πούτιν διαβιβάστηκε άμεσα από την Πρεσβεία στη Μόσχα και, κατόπιν σχετικής εντολής, ο Πρέσβης σήμερα σας εξέφρασε εκ μέρους της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας την ευγνωμοσύνη για την πρόσκληση του Δήμου Σπάρτης να επισκεφτεί την πόλη σας. Ως προς τα λόγια της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσίας, δυστυχώς διαστρεβλώθηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ.

 Όπως θα δείτε στο συνημμένο αρχείο, αλλά και στο δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε τα εξής:....»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti