«Εισβολείς» στο σχολείο της Μαγούλας

Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 08:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Εισβολείς» στο σχολείο της Μαγούλας

Την παράνομη είσοδο αγνώστων στον χώρο του σχολείου της Μαγούλας, σε ώρες εκτός λειτουργίας της μονάδας, καταγγέλλουν ενοχλημένοι οι γονείς μαθητών. Τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα αναρριχώνται στην περίφραξη και εισβάλλουν στο προαύλιο του συγκροτήματος, όπου στεγάζονται Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, ενώ όταν αποχωρούν αφήνουν πίσω τους λεηλασίες και απορρίμματα.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Παναγιώτης Μπαρέλος, αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω πανδημίας έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κόλπους της σχολικής κοινότητας του σχολείου μας. Κάθε απόγευμα (κι έως αργά το βράδυ) συσσωρεύεται πλήθος κόσμου στην πλατεία, στην εκκλησία, στο πάρκο της εκκλησίας και μέσα στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι κλειδωμένος. Άρα ο οποιοσδήποτε βρίσκεται εντός του προαυλίου εισέρχεται ανεβαίνοντας τα κάγκελα και βρίσκεται εκεί παράνομα. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν τα άτομα που εισέρχονται στο χώρο τον χρησιμοποιούσαν για άθληση, παιχνίδι κλπ. Δυστυχώς σε καθημερινή σχεδόν βάση βρίσκουμε το χώρο και το κτίριο γεμάτο σκουπίδια, ακαθαρσίες και βανδαλισμούς. Έχουμε απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ελληνική αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση που παρά το φόρτο εργασίας έχει εντείνει τις περιπολίες στην περιοχή μας αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να υπάρχει όλο το 24ωρο ένας αστυνομικός εκεί. Κλείνοντας και απευθυνόμενοι στους “γνωστούς άγνωστους” λέμε ότι αν δεν σταματήσει το φαινόμενο ο πρώτος που θα “τσιμπήσουμε” θα δεχτεί μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας ώστε να συνετιστούν και οι υπόλοιποι και θεωρούμε κουταμάρα για τη “μαγκιά” της στιγμής να χρεωθεί κάποιος ότι έχει συμβεί στο σχολείο μας που είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας. Σεβόμαστε το χώρο που μας φιλοξενεί, προστατεύουμε το περιβάλλον από ρύπανση!», καταλήγει ο Π. Μπαρέλος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών