«Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθώ τη σπουδαία Σπάρτη»

Η απάντηση Τζόνσον σε Δούκα

Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 19:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθώ τη σπουδαία Σπάρτη»

Άργησε λίγο, αλλά απάντησε στην επιστολή του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα, ο πρωθυπουργός της Βρετανία Μπόρις Τζόνσον, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει. Ο κ. Δούκας είχε απαντήσει… καταλλήλως στον Τζόνσον, ο οποίος στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, μιλώντας σε μαθητές στο Λονδίνο, είχε ισχυριστεί ότι η Σπάρτη ήταν «μια πολύ σκληρή στρατιωτική πόλη» και μια πόλη που σήμερα «υπάρχουν μόνο ερείπια». Αφού του επεσήμανε την ιστορική διαδρομή και τη συμβολή της Σπάρτης στην παγκόσμια πολιτική κληρονομιά, ο Π. Δούκας είχε προσκαλέσει τον Βρετανό να επισκεφθεί τη Σπάρτη για να πάρει μια γεύση «της φιλοξενίας και της ιστορίας μας».
Μέσω της πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμίθ, ο Βρετανός πρωθυπουργός απέστειλε την εξής απάντηση:

«Αγαπητέ Δήμαρχε, Αγαπητέ Πέτρο

Σας ευχαριστούμε θερμά για το γράμμα σας στον Πρωθυπουργό μας. Μου ζητήθηκε να απαντήσω εκ μέρους του στην πρόσκλησή σας για την επίσκεψη στην πόλη της Σπάρτης. Ο Πρωθυπουργός ενδιαφερόταν πάντα για την ιστορία της σπουδαίας πόλης σας και των σπουδαίων ανθρώπων της. Όπως θα γνωρίζετε, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι αρκετά απαιτητικό, αλλά αν του το επιτρέψει ο χρόνος θα ήταν ευτυχής να σας επισκεφτεί. Όπως και εγώ, με την επόμενη ευκαιρία που θα προκύψει».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών