Ποιος άπλωσε τα… ρούχα απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού Αν. Μάνης;

(ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 19:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποιος άπλωσε τα… ρούχα απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού Αν. Μάνης;

Βλέποντας τις φωτογραφίες με ρούχα που είναι απλωμένα σε σχοινί και μάλιστα με… θέα το Κέντρο Πολιτισμού Αν. Μάνης στο Γύθειο, έρχεται στο μυαλό η περίφημη φράση της ταλαντούχας ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου: «Ποιος άπλωσε τα ρούχα στη ταράτσα;  Ε;». Όμως, για να ταιριάζει στη περίσταση, παραλλάσουμε την εν λόγω φράση, ως εξής: «Ποιος άπλωσε τα ρούχα απέναντι στο Κέντρο Πολιτισμού; Ε;»

Συγκεκριμένα, τα ενδύματα βρίσκονται απλωμένα σε μια μικρή πλατεία που βρίσκεται απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού και περιβάλλονται από την κεντρική οδό Βασ. Γεωργίου, την οδό Γερ. Καψάλη και την κεντρική πλατεία του Κέντρου Πολιτισμού.

Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι, στις φωτογραφίες διακρίνεται και ένα καλώδιο, το οποίο συνδέεται με μια καμπίνα ΚΑΦΑΟ και, κατ’ επέκταση, εύλογα γεννώνται τα εξής ερωτήματα: Γίνεται λάθρα η σύνδεση με το ρεύμα ή το γνωρίζουν οι αρμόδιοι; Από την πλευρά του Δήμου έχει γίνει σύσταση κανονισμού λειτουργίας ετήσιας εμποροπανήγυρης της ΤΚ Γυθείου για την καλή και ομαλή λειτουργία του.

Στο άρθρο 12 του σχετικού κανονισμού της υπ. αρ. 337/4-9-2012 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής: «Το δημοτικό συμβούλιο θα καθορίζει με απόφασή που θα λαμβάνει κάθε έτος, την ημερομηνία και τον τόπο της δημόσιας κλήρωσης. Το δημοτικό συμβούλιο θα ορίζει πενταμελή Επιτροπή ανάμεσα από τα μέλη του (τρία μέλη από την παράταξη της πλειοψηφίας και δύο μέλη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) με Πρόεδρο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας.

 Έργο της ανωτέρω πενταμελούς Επιτροπής ο έλεγχος της ορθής εγκατάστασης των δικαιούχων, της τήρησης των όρων της άδειας και της απομάκρυνσης των άνευ αδείας συμμετεχόντων στις πανηγύρεις, βάσει Κατάστασης που θα του χορηγεί η υπηρεσία με τα στοιχεία και τη θέση των δικαιούχων (σύμφωνα με το άρθρο 10 του παρόντος Κανονισμού). Καθήκον της επιτροπής θα είναι η παρακολούθηση και εν γένει η διαχείριση της πανηγύρεως. Η Επιτροπή θα υποχρεούται να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, να εισηγείται προτάσεις, να επιλαμβάνεται οποιοδήποτε θέμα προκύψει στη διάρκεια της πανηγύρεως που δεν προβλέπεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να διενεργεί τακτικούς ελέγχους στους χώρους ανάπτυξης της πανηγύρεως για τη διαπίστωση της καλής και ομαλής λειτουργίας και να ελέγχει αν εφαρμόζονται οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την εμποροπανήγυρη».

Μελετώντας το εν λόγω άρθρο του σχετικού κανονισμού τίθενται τα εξής ερωτήματα: 1. «Η Επιτροπή γνωρίζει το άπλωμα των ρούχων απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού και τη σύνδεση του καλωδίου ρεύματος; 2. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γνωρίζει τα παραπάνω;

Την Παρασκευή κατέβασε ρολά η εμποροπανήγυρη του Γυθείου και έτσι η πόλη επανέρχεται στην καθημερινότητά της…

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti