«Να μας έχετε εμπιστοσύνη»!

Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 12:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να μας έχετε εμπιστοσύνη»!

Διευκρινίσεις σχετικά με τα δύο λακωνικά έργα που είχαν υποβληθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου επί αρχής Τατούλη, αλλά δεν αξιολογήθηκαν, έδωσε πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης. Πρόκειται για την υποβολή προς ένταξη της Παράκαμψης Χανίων-Βασιλακίου και της παράκαμψης Βλαχιώτη.

Και ναι μεν αποσαφήνισε ότι δεν απεντάχθηκαν τα έργα αυτά από το ΕΣΠΑ αλλά απλώς δεν αξιολογήθηκαν καταρχήν, λόγω ελλιπούς φακέλου, γεγονός που σημαίνει ότι δύναται η νέα περιφερειακή αρχή να αποστείλει τα ζητούμενα από τη Διαχειριστική Αρχή. Από την άλλη, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως, η μη πληρότητα των απαιτούμενων στοιχείων ήταν αποκλειστικά ευθύνη που βαρύνει την έδρα της Περιφέρειας και δεν οφείλεται στις υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας.

Το αποκαλυπτικότερο, όμως, ήρθε αμέσως μετά. Ο Θ. Βερούτης, τονίζοντας πως η βελτίωση του οδικού δικτύου είναι κεφαλαιώδες ζήτημα για την ανάπτυξη της Λακωνίας, αναφέρθηκε στην υπάρχουσα μελέτη βελτίωσης της Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, η οποία είχε συμβασιοποιηθεί από τις 25-2-2009, επί νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Φούρκα!

Όπως εξήγησε, αποτελεί το τελευταίο τμήμα του ευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε65, είναι 24,30 χιλ και ξεκινά από την παράκαμψη Πυρί φτάνοντας μέχρι την είσοδο του Γυθείου. Ουσιαστικά πρόκειται για  αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που θα αναβαθμίσει την Ε.Ο Σπάρτης – Γυθείου και θα διευκολύνει σημαντικά τη λειτουργία του λιμανιού Γυθείου που προβλέπεται να γίνει εμπορευματικός σταθμός.

«Βρήκαμε την άκρη του νήματος», σημείωσε. Δήλωσε δε τη βεβαιότητά του πως μετά από 10 χρόνια που η μελέτη βάλτωνε στο υπουργείο Υποδομών,  σε 6 μήνες η Περιφέρεια θα είναι σε θέση να ανακοινώσει θετικές εξελίξεις, καθώς βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. «Να μας έχετε εμπιστοσύνη», επανέλαβε ο νέος αντιπεριφερειάρχης, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του για την επόμενη ημέρα…

Μιλάμε για έργο 60 εκατομμυρίων!


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα