Δρόμος Φωκιανός-Κυπαρίσσι: Πρόστιμο για ένα μονοπάτι!

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 08:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δρόμος Φωκιανός-Κυπαρίσσι: Πρόστιμο για ένα μονοπάτι!

Το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ανάδοχο εταιρεία του οδικού τμήματος Φωκιανός-Κυπαρίσσι, το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις στις 2 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» όπου αναφέρεται ως αιτία της ποινής ότι «κατά την κατασκευή του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι, (σσ η εταιρεία) προκάλεσε την καταστροφή του μονοπατιού και δεν προέβη  στην αποκατάστασή του, κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων 8στ, 18 (ως προς τον καθαρισμό του μονοπατιού)…»

Σύμφωνα με την απόφαση «από  τα  ανωτέρω  προκαλείται  υποβάθμιση  του  περιβάλλοντος  και  κίνδυνος  πρόκλησης  σοβαρού ατυχήματος». Η εταιρεία καλείται να προβεί «σε αποκατάσταση της βατότητας του μονοπατιού», σε «πλήρη φύτευση των σημείων απόρριψης των εκσκαφών, σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε να εμποδιστεί η ροή αποβλήτων της εκσκαφής προς το μονοπάτι λόγω των βροχοπτώσεων»,  ενώ πρέπει «να συμπληρωθεί η σήμανση στην αρχή του μονοπατιού από την παραλία Φωκιανού και στο σημείο τομής του μονοπατιού με το δρόμο Φωκιανός-Κυπαρίσσι».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα