Έκλειψη στην πρώτη πανσέληνο του χρόνου

Απόψε η κορύφωση του φαινομένου

Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2020 15:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έκλειψη στην πρώτη πανσέληνο του χρόνου

Η πρώτη πανσέληνος του 2020 έρχεται το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου και θα συνδυαστεί με μια έκλειψη της παρασκιάς του φεγγαριού η οποία μάλιστα θα είναι ορατή και στον ελληνικό ουρανό.
Στην έκλειψη της παρασκιάς, το φεγγάρι μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα, η σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει και όχι τελείως όπως συμβαίνει σε μια ολική έκλειψη.
Το φαινόμενο θα διαρκέσει τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμά του θα είναι γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδας απόψε το βράδυ. Η «πανσέληνος του λύκου», όπως είναι γνωστή θα αλλάξει χρώμα και από άσπρο θα μετατραπεί σε ελαφρώς κιτρινωπή και σχεδόν το 90% του σεληνιακού δίσκου θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Nasa συνολικά μέσα στο 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, οι οποίες θα είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti