Διεθνή συνέδρια για την ογκολογία και τη μοριακή ιατρική στη Σπάρτη

Από 10 έως 12 Οκτωβρίου

Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 07:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνή συνέδρια για την ογκολογία και τη μοριακή ιατρική στη Σπάρτη

Στη Λακωνία θα διεξαχθούν για πρώτη φορά το «24ο Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα την πρόοδο στην ογκολογία» και το «24ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Μοριακή Ιατρική», με πρωτοβουλία του Λάκωνα Καθηγητή Μοριακής Ιατρική, Δημητρίου Σπαντίδου. Οι δύο επιστημονικές συναντήσεις θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 10 έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο “Mystras Grand Palace Resort & Spa” στο Παλαιολόγιο Μυστρά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 επιστημόνων από 45 διαφορετικές χώρες.

Διοργανωτής είναι οι Εκδόσεις Σπαντίδος, ενώ η είσοδος και συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό.

H σημαντικότερη έρευνά του Δ. Σπαντίδου οδήγησε στην ανακάλυψη των ογκογονιδίων, η μελέτη των οποίων έχει συμβάλει στη διάγνωση, την πρόγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου. Tο ερευνητικό του έργο έχει επανειλημμένα τύχει ευμενούς κριτικής από τα περιοδικά, ενώ έχει δεχθεί περισσότερες από 20.500 βιβλιογραφικές αναφορές και εντάσσεται στη Mοριακή Iατρική με ιδιαίτερη έμφαση στην Oγκολογία, την Iολογία, τη Βιοχημεία και τη Γενετική.

Αποτέλεσμα των προσπαθειών του Δ. Σπαντίδου είναι η δημιουργία στην Eλλάδα μια σχολή με περισσότερους από 100 ταλαντούχους διδάκτορες και 700 συνεργάτες ερευνητές και πανεπιστημιακούς από 55 ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Eλλάδας και 120 του εξωτερικού και να βάλει την Eλλάδα στον Διεθνή χάρτη της βιοϊατρικής έρευνας.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

demetrios spandidos
Ο κ. Δημήτριος Σπαντίδος


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα