«Ναυάγησαν» το Κλειστό Γυθείου

και το Κολυμβητήριο Βλαχιώτη
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ναυάγησαν» το Κλειστό Γυθείου

Τη λύση της από 14/9/2009 σύμβαση επιλογής συμβούλου για την υλοποίηση έντεκα κλειστών γυμναστηρίων και δεκατριών κολυμβητηρίων μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αγγελική Γκερέκου.
Η παραπάνω σύμβαση αφορούσε μεταξύ άλλων και σε δύο μεγάλα έργα αθλητικών υποδομών στο νομό μας.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το Κλειστό Γυμναστήριο Τύπου Τ11Β στο Γύθειο και το Κολυμβητήριο Βλαχιώτη.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της υπουργού, το οποίο στάλθηκε στους αναδόχους συμβούλους των έργων η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προχώρησε στη λύση της σύμβασης προκειμένου να επανεξετασθεί η οικονομική βιωσιμότητα, καθώς και η σκοπιμότητα των έργων.
Την απόφασή του να προβεί στις δέουσες ενέργειες, παραστάσεις και διαμαρτυρίες, με στόχο την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, δήλωσε στο «ΛΤ» ο δήμαρχος Γυθείου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους. Τόνισε δε ότι σε καμιά περίπτωση ο δήμος δεν θα επιτρέψει να υπάρξει χάσιμο χρόνου σε ένα έργο πνοής και μεγάλης προσφοράς στη νεολαία της περιοχής όπως είναι αυτό του Γυμναστηρίου.
«Θα διεκδικήσουμε από τις αρμόδιες αρχές το αυτονόητο και θα αγωνιστούμε για να αποδείξουμε τόσο την οικονομική βιωσιμότητα εκτέλεσης του έργου, όσο και την επείγουσα και αναγκαία σκοπιμότητα προσφοράς του για την περιοχή της Μάνης», κατέληξε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Γυθείου.
Τη λύπη του για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη εξέφρασε και ο δήμαρχος Έλους κ. Μιχάλης Μανωλάκος, ο οποίος επίσης δήλωσε αποφασισμένος να διεκδικήσει την υλοποίηση του Κολυμβητηρίου στο Βλαχιώτη.
Ο κ. Μανωλάκος επεσήμανε ότι ο δήμος είχε κάνει ολόκληρες προσπάθειες για την ένταξη στα ΣΔΙΤ και δεν πρόκειται να δεχθεί αδιαμαρτύρητα και χωρίς αγώνα τη ματαίωση ή ακόμα και τη χρόνια καθυστέρηση του έργου.
 

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti