Επιστολή Φούρκα στον Περιφερειάρχη

Προβληματικά τα έργα της Περιφέρειας στη Λακωνία
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστολή Φούρκα στον Περιφερειάρχη

Την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης στα τμήματα των εθνικών δρόμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα καθιζήσεων και κατολισθήσεων, λόγω των πρόσφατων άσχημων καιρικών συνθηκών, καθώς και τον καταλογισμό ευθυνών -όπου υπάρχουν- ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο γενικός γραμματέας Φώτης Χατζημιχάλης.
Προβλήματα έχουν εντοπιστεί στους εθνικούς δρόμους Τρίπολης - Καλαμάτας, Τρίπολης - Σπάρτης και Καλαμάτας - Σπάρτης, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια.
Την ίδια στιγμή, με προσοχή παρακολουθούνται από το υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια, οι δύο κατολισθήσεις στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας, στη Μεγαλόπολη αλλά και στο Δερβένι, όπου η κατάσταση κρίνεται σοβαρότερη.
Με αφορμή την ολοκληρωτική καθίζηση σε ένα κομμάτι του νέου δρόμου της παράκαμψης Σελλασίας - Βουτιάνων, ο κ. Φούρκας έστειλε επιστολή στον ΓΓ της Περιφέρειας, στην οποία αναφέρει ότι από παλιότερα με σχετικά έγγραφα είχε εκφράσει την ανησυχία του, για την επίβλεψη των έργων που εκτελούσε η περιφέρεια στο νομό Λακωνίας.
Κατά καιρούς είχε τονίσει ότι τα σχετικά έργα και υπερέβαιναν τον προϋπολογισμό και τον χρόνο παράδοσής τους, αλλά όπως και στην περίπτωση της «Μακρυνάρας» ήταν και εξακολουθούν να είναι τεχνικώς απαράδεκτα.
Παρ’ όλο που τεχνικά είχε φανεί αρχικώς ότι το έργο της «παράκαμψης» ήταν άψογο, ωστόσο με τις πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις ένα τμήμα του νέου δρόμου, που μόλις προ δυο μηνών είχε δοθεί στην κυκλοφορία, υπέστη καθίζηση.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται σύμφωνα με τον κ. Φούρκα είναι αρκετά και αυτονόητα. Ερωτά συγκεκριμένα «Σε ένα έργο του οποίου η κατασκευή διήρκησε πέντε περίπου χρόνια και είχε αυξήσει κατά 50% τον προϋπολογισμό της σύμβασης, είχε γεωτεχνική μελέτη; Και αν είχε, τί είδους κατασκευή προέβλεπε για το συγκεκριμένο επίχωμα; Εφαρμόστηκε η μελέτη από τον ανάδοχο; Και τί έχει να απαντήσει η επιβλέπουσα αρχή;».
Τέλος ο Νομάρχης Λακωνίας είναι βέβαιος, πως ο Περιφερειάρχης κατανοεί αρχικά τις ανησυχίες του και την απογοήτευσή του, όταν έργα σαν αυτό που ονειρευόταν η Λακωνία, τελικά πραγματοποιούνται εν μέρει και μάλιστα με αυτήν την κατάληξη. 
 

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti