
Ανάστατη είναι η κοινωνία του Γερακίου από τη νέα ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 18/2 στο κέντρο της έδρας του Δήμου Γερονθρών
Περίπου στις 8.50΄ μμ δύο άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες εισέβαλαν στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γερακίου και με την απειλή όπλων ανάγκασαν την υπάλληλο να τους παραδώσει τα χρήματα που φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτιο και σε συρτάρι του γραφείου.
Το συνολικό ποσό που απέσπασαν με τον τρόπο αυτό οι ληστές, ανέρχεται σε 55.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ» την ώρα της ληστείας στο γραφείο βρισκόταν εκτός από την υπάλληλο και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, τους οποίους οι δύο ένοπλοι αφού κλείδωσαν σε διπλανό δωμάτιο τράπηκαν ανενόχλητοι σε φυγή.
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο γραφείο υπήρχε ATM (μηχάνημα αυτόματης ανάληψης) της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο φαίνεται πως ήταν και ο αρχικός στόχος των δραστών, αφού -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας- το πρώτο απειλητικό αίτημά τους προς την υπάλληλο ήταν τα κλειδιά του μηχανήματος.
Μετά την επίμονη άρνηση της υπαλλήλου να δώσει τα κλειδιά του ΑΤΜ, οι δράστες ζήτησαν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και τα συρτάρια που περιείχαν χρήματα από πώληση λιπασμάτων και άλλες συναλλαγές του συνεταιρισμού.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της όλης συνομιλίας οι δράστες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης.
Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό και με τη ληστεία που έγινε στα ΕΛΤΑ Γερακίου στις 2 Νοεμβρίου, προκαλεί τρόμο στους κατοίκους της περιοχής που ζητούν προστασία από την Πολιτεία.
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι έμποροι, οι οποίοι έχοντας περιστατικά μικροκλοπών στα καταστήματά τους διαμαρτύρονταν τα τελευταία χρόνια για την έλλειψη αστυνόμευσης.
Συγκεκριμένα στις 7/10/2008 ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου απευθυνόμενος προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας ζητούσε την επαναλειτουργία του ΑΤ Γερακίου. Σε δήλωσή του στον «ΛΤ» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος αναφέρει ότι υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός στην περιοχή, όμως λόγω λοιπών υποχρεώσεών του στην Υπηρεσία απουσιάζει συχνά, με αποτέλεσμα να μην αστυνομεύεται η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γερονθρών.