Δήμαρχος Οινούντος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την καθίζηση»

«Στην επιβλέπουσα υπηρεσία της Περιφέρειας πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για την καθίζηση στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού Σπάρτης-Τρίπολης,...
Τρίτη, 02 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δήμαρχος Οινούντος: «Η Περιφέρεια υπεύθυνη για την καθίζηση»

«Στην επιβλέπουσα υπηρεσία της Περιφέρειας πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για την καθίζηση στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού Σπάρτης-Τρίπολης, στην παράκαμψη της Σελλασίας», δήλωσε ο δήμαρχος Οινούντος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης.
Εξάλλου, όπως επισήμανε, τα προβλήματα ήταν ορατά δια γυμνού οφθαλμού και ο δήμος με επιστολές και προειδοποιήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα είχε επισημάνει από την αρχή, καθιστώντας υπεύθυνους τους αρμοδίους της ΔΕΚΕ Περιφέρειας. «Έβλεπαν στο στάδιο της κατασκευής ότι τα κτήματα έχουν βυθίσει, το ίδιο και οι ελιές. Και εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει. Αυτοί όμως προχώρησαν και να το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.
Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός, ότι μετά από πιέσεις του δήμου η υπηρεσία έστειλε μελετητές για μία μέρα, πριν το Δεκαπενταύγουστο και μετά δεν εμφανίστηκαν ξανά. Ο κ. Βαλιώτης προέβλεψε εμπειρικά, ότι ο δρόμος θα αποκατασταθεί πλήρως μετά από ενάμισι χρόνο.
Το μύθο του βυθισμένου χωριού, στο σημείο όπου υπέστη καθίζηση ο δρόμος, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Οινούντος. Όπως σημείωσε, μετά το 1940 τα σπίτια που είχαν χτίσει εκεί κτηνοτρόφοι άρχισαν να βυθίζονται, όπως επίσης και οι ελιές, αν δε μετακινούνταν από το ένα κτήμα στο άλλο.
Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του χωριού Βουτιάνοι εκφράζει ο κ. Βαλιώτης, οι οποίοι όπως δήλωσε είναι αναγκασμένοι προκειμένου να πάνε στα χωράφια τους να πάρουν το δρόμο μέσω Κλαδά ή Σελλασίας. Προειδοποίησε επίσης ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση τουλάχιστον του αγροτικού δικτύου, οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ έκανε έκκληση αυτή τη φορά να λάβουν υπόψη τις παρατηρήσεις του δήμου, αν πρόκειται να γίνει συμπληρωματική μελέτη για την αποκατάσταση.
Την εκτίμησή του για την άμεση αποκατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος, το πολύ σε ένα μήνα, έκανε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ελέγχου Κατασκευής Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Παπαηλίου.
Όπως τόνισε ο ίδιος, τα αίτια της καθίζησης πρέπει να εντοπιστούν σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο για το νερό που διέρχεται κάτω από το δρόμο και όχι σε ελλιπείς γεωλογικές και τεχνικές μελέτες. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι για την ενίσχυση του δρόμου ανατέθηκε συμπληρωματική εργολαβία προκειμένου να γίνουν τα τούνελ που θα κρατούσαν το δρόμο και πως αυτός δόθηκε στην κυκλοφορία δοκιμαστικά, προκειμένου «να δουν τη συμπεριφορά του».
Όσον αφορά το παράλληλο αγροτικό δίκτυο που είναι κατεστραμμένο και οι αγρότες δεν έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους, ο κ. Παπαηλίου, δήλωσε ότι αρμόδια είναι η ΔΕΚΕ Τρίπολης και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι δρόμοι θα παραδίδονται τέλη Μαΐου, αφήνοντας ανοιχτό ένα ενδεχόμενο καθυστέρησης, λόγω της παρούσας κρίσης.
 

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti