Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΔΣ ο Χρ. Πλειώτας

Ανεξαρτητοποιείται από την πλειοψηφία
Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΔΣ ο Χρ. Πλειώτας

Με μια επιστολή κόλαφο κατά του «άρρωστου», «θνησιγενούς» και «άθλιου», όπως το χαρακτηρίζει, πολιτικού σκηνικού που έχει διαμορφώσει μια μεμονωμένη πλειοψηφία, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Πλειώτας υπέβαλε την παραίτησή του από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπαρτιατών.
Με έγγραφο που απέστειλε χθες 4/3 στον αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Χρήστο Δημητρόπουλο, ο κ. Πλειώτας εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στην κίνηση αυτή και δηλώνει την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό «Σπαρτιατική Αναγέννηση». Υπόσχεται δε, υπό την απλή ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις του έναντι του σπαρτιατικού λαού που τον τίμησε με την ψήφο του παραμένοντας στις επάλξεις.
Μετά από αυτή την αιφνίδια κίνηση, όπως είναι φυσικό, ο κ. Πλειώτας ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην διαδικασία για την εκλογή νέου δημάρχου. Τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, καθώς ο ίδιος θα κληθεί να κάνει πράξη τις δημόσιες δηλώσεις τους για αποκαλύψεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Δήμο.
Ο παραιτηθείς πρόεδρος αναφέρει στην επιστολή του:
«Κατόπιν της κατ’ επανάληψη δεδηλωμένης διαφοροποιήσεώς μου απ’ τα όσα εσκεμμένως κατ’ εμέ μεθοδεύτηκαν, σχετικά με την παραίτηση του δημάρχου Σπαρτιατών Σαράντου Αντωνάκου, τον απαράδεκτο κατ’ εμέ διορισμό από τον παραιτηθέντα δήμαρχο αντιδημάρχων και την απαξίωση της προτάσεως μου, ομοφώνως να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα μου, για το αξίωμα του δημάρχου Σπαρτιατών, συνοδευθείσα υπό την αυτονόητη περαιτέρω προϋπόθεση, ότι θα λάβουν χώρα αμέσως οι παραιτήσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των ΝΠΔΔ του Δήμου Σπαρτιατών, ώστε ο νέος δήμαρχος να μπορεί χωρίς δεσμεύσεις να προχωρήσει με δικαιοσύνη στις τομές και ρίξεις που απαιτεί η πόλη, προκειμένου να αλλάξει το σημερινό «άρρωστο», «θνησιγενές» και «άθλιο» για την Σπάρτη πολιτικό σκηνικό που μία μεμονωμένη πλειοψηφία με τα δεκανίκια της, δίχως την παραμικρή κοινωνία αποδοχή και ανταποκρισιμότητα επί μήνες και έτη διαμόρφωνε, δηλώνω ότι παύω σήμερα να είμαι μέλος της δημοτικής πλειοψηφίας και του συνδυασμού «Σπαρτιατική Αναγέννηση» του Σαράντου Αντωνάκου, ότι παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κρατώ ψηλά τις δεσμεύσεις μου έναντι του σπαρτιατικού λαού που με τίμησε με την ψήφο του και βεβαίως δεν πρόκειται εις τίποτε να αλλάξω, όσον αφορά τον λόγο μου στο δημοτικό συμβούλιο και τις θέσεις μου έναντι των θεμάτων του δήμου μας.
Αντιθέτως υπό την νέα μου θέση θα μπορώ με ευχέρεια να αρθρώνω περισσότερο καίριο, ριζοσπαστικό και καινοτόμο πολιτικό λόγο όπως απαιτούν οι δύσκολοι για τον Δήμο Σπαρτιατών καιροί. Αυτονόητο είναι ότι από λόγους ηθικής τάξεως, κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ Σπαρτιατών, θα υποβάλω και την παραίτηση μου ενώπιον του Σώματος απ’ το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για τους λόγους που θα εκθέσω.
Η παρούσα επέχει θέση δηλώσεως ανεξαρτητοποιήσεις μου κατά το άρθρο 94 παρ’ 4 Ν 3463/ (ΔΚΚ). Εννοείται ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση μου δεν νομιμοποιούνται να διενεργήσω τις εκλογές της 07-03-2010 για την ανάδειξη δημάρχου Σπαρτιατών, διότι δεν αποτελώ από σήμερα 04-03-2010 μέλος της πλειοψηφίας. Οι εκλογές θα διενεργηθούν από τον σύμβουλο της συμπολιτεύσεως με τις περισσότερες από εμένα ψήφους προτιμήσεως κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 ήτοι υπό του κ. Παρασκευά Καλομοίρη.
Εννοείται επίσης ότι δεν νομιμοποιούμαι ούτε και να συμμετάσχω εις τις εκλογές αυτές διότι δεν ανήκω εις την πλειοψηφία.
Εύχομαι η Σπάρτη να βρει τον δρόμο της, που μακράν απέχει από αυτόν που της επιφυλάσσει μια μεμονωμένη πλειοψηφία η οποία θέλει να την κυβερνήσει, με τα όποια δεκανίκια της που θέλουν να συγκυβερνούν μαζί της χωρίς επίγνωση της κοινωνικής πραγματικότητος. Προσωπικά υπόσχομαι ότι στο μέτρο των δυνάμεων μου υπό τη νέα μου ιδιότητα δεν θα το επιτρέψω».
 

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
RIGAKOS
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti