Κυριακή στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα

Tην Κυριακή 9 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του οσιομάρτυρα Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, μετά τη θεία λειτουργία στο ξωκλήσι...
Τρίτη, 11 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κυριακή στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα

Tην Κυριακή 9 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του οσιομάρτυρα Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, μετά τη θεία λειτουργία στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα, έψησε σουβλάκια και προσέφερε κρασί σε όσους βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού.
Στο εν λόγω ξωκλήσι τελέστηκε ο πρώτος γάμος του χωριού, ενώ οι κάτοικοι ανέκαθεν έβρισκαν την ευκαιρία, σε ένα όμορφο ανοιξιάτικο τοπίο, να πραγματοποιούν γλέντια. Έτσι και φέτος, ο κόσμος που διασκέδασε με καλό φαγητό, κρασί, μουσική και χορό ήταν αρκετός.
Ο σύλλογος ανανεώνει το ραντεβού του με το γλέντι και τη διασκέδαση για τις 20 Μαΐου, διοργανώνοντας το καθιερωμένο πανηγύρι του, παραμονή της εορτής των Αγίων Κων/νου και Ελένης.
Το ξωκλήσι, το οποίο είναι βυζαντινό κατάλοιπο και αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο το Νέο, αναστυλώθηκε από τον μπαρμπα-Κωσταντή Βαρβιτσιώτη, τον γηραιότερο πλέον κάτοικο του Καραβά και εγκαινιάστηκε το 1950.
Πρόκειται για τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο το Νέο τον εν Βουνένοις, ο οποίος πιθανολογείται πως γεννήθηκε στην Μικρά Ασία. Η φήμη της αρετής και της ανδρείας του έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη και μάλιστα ο  τότε αυτοκράτορας Λέων ΣΤ’ ο Σοφός τον διόρισε αρχηγό του αυτοκρατορικού αποσπάσματος της Λάρισας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti